HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szilikon vagy sem > MELLNAGYOBBÍTÁS "TERMÉSZETES" ANYAGBÓL!

t: 1903

MELLNAGYOBBÍTÁS "TERMÉSZETES" ANYAGBÓL!

Korábbi kutatások során a nők saját zsírsejtjeit kombinálták már őssejtekkel, de ennek a módszernek az a hátránya, hogy meglehetősen nagy mennyiségű zsírsejt szükséges hozzá, ezt pedig csak invazív sebészi eljárással lehet kinyerni. Most az illinoisi egyetem kutatócsoportja a későbbiekben zsírsejtekké átalakuló őssejteket egy gélből készült vázra illesztette. Ezt a vázat tetszés szerint lehet alakítani, jobban, mint a mesterséges implantátumokat. Nagy előnye az eljárásnak, hogy nem kell tartani szivárgástól vagy az implantátum megsérülésétől.

Dr. Jeremy Mao és munkatársai egészséges önkéntesek csontvelejéből nyertek ki tűvel őssejteket, majd ezeket helyezték egy a zsírsejtek természetes közegét utánzó speciális vázra. Ezt a sejtekkel „beültetett” vázat nyolc egét bőre alá implantálták. Négy hét elteltével az őssejtek zsírsejtekké alakultak át, és az implantátumok megtartották eredeti méretüket. A hagyományos implantátumok idővel térfogatuk 40-60 százalékát elveszítik, mondják a kutatók.

Bár állítják, hogy az eljárás még sok kutatómunkát igényel, véleményük szerint mind a mellek, mind az arc esetében forradalmasítani fogja a plasztikai és helyreállító műtéteket.
(Forrás: Ideál magazin)

2005.02.26

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok