HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Foci > Vébédöntő a nyolc között

t: 1616

Vébédöntő a nyolc között

A nap első nyolcaddöntőjén Brazília az utolsó állva maradt afrikai csapattal, Ghánával találkozott. A dél-amerikaiak nem akarták túl sokáig bizonytalanságban tartani az értük szurkolókat, hiszen Ronaldo révén már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést.

A súlya miatt sokat kritizált brazil csatár ezzel a világbajnokságok történetének legeredményesebb játékosa lett.

A ghánaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, ám a befejezéssel problémáik voltak. Adriano viszont még a szünet előtt eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A második játékrészben Brazília láthatóan tartalékolt a következő mérkőzésre, ráadásul a bíró kiállította az egyik afrikai játékost is.

A meccs végén az emberelőnyben játszó brazilok már minden helyzetüket elszórakozták - egy kivételével. A középpályáról kilépő Zé Roberto elvitte a labdát Kingston kapus mellett, és beállította a 3-0-ás végeredményt.

Hosszú évek után jól játszottak a franciák

Kedd este aztán kiderült, hogy megismétlődik az 1998-as francia-brazil világbajnoki döntő, ugyanis a franciák az átlagosnál jobb mérkőzésen a hajrában szerzett gólokkal 3-1-re verték Spanyolországot és továbbjutottak.

A gallok világbajnokságon legutóbb talán 1998-ban játszottak olyan jól, mint a kedd esti nyolcaddöntőn. Pedig a mérkőzés nem úgy indult, hogy a végén a franciák örülhetnek, hiszen a 28. percben a spanyolok David Villa révén megszerezték a vezetést. A franciák azonban Frank Ribery révén még a szünet előtt egyenlítettek.

A második félidőben kevéssé alakult ki folyamatos játék, és egyre többen gondoltak egy esetleges hosszabbításra, amikor Zinedine Zidane szabadrúgását Vieira fejelte kapura, a labda megpattant Sergio Ramoson és Iker Casillas már nem tudott menteni.

Spanyolország mindent megtett az egyenlítés érdekében, ám a világbajnokság után búcsúzó Zidane elcsípte Cesc Fabregas rossz passzát és bebiztosította a francia győzelmet.

(inforadio.hu)

2006.06.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Ünneplnek a brazilok: Kaká, Ronaldo és Adriano (fotó: fifaworldcup.com)
Ünneplnek a brazilok: Kaká, Ronaldo és Adriano (fotó: fifaworldcup.com)
Zidane egyelőre megtarthatja a labdát (fotó: fifaworldcup.com)
Zidane egyelőre megtarthatja a labdát (fotó: fifaworldcup.com)

Legfrissebb magazinok