HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Miből mit főzhetünk? > Májusban, színesen

t: 2497

Májusban, színesen

Brokkolileves sajtos pirítóssal

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg brokkoli,
8 szelet franciakenyér,
5 dkg reszelt sajt,
1 szál sárgarépa,
5 dkg póréhagyma,
1 zöldségerőleves-kocka,
1 evőkanál olaj,
só,
fehér bors,
reszelt szerecsendió

* A brokkolit rózsáira szedjük, a szárakat levágjuk. A szárakat 1 l vízben feltesszük főni, belemorzsoljuk a leveskockát. 20 percig főzzük, majd leszűrjük.
* Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk az ugyancsak felkarikázott sárgarépát. 2 percig kevergetve pirítjuk.
* Felöntjük a levessel, beletesszük a brokkolirózsákat. Sóval, fehér borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Kb. 10 percig főzzük.
* Közben a kenyérszeleteket mindkét oldalon megpirítjuk. Az egyik oldalát megszórjuk reszelt sajttal és annyi időre toljuk vissza a grillsütőbe, amíg a sajt megolvad.

Pácolt csirkemell tésztasalátával

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemellfilé,
20 dkg színes orsótészta,
3 tojás,
10 dkg füstölt sajt,
1 piros húsú paprika,
1 paradicsom,
jégsaláta-levelek,
1 dl tejföl,
2 dl joghurt,
2 evőkanál majonéz,
1 teáskanál mustár,
citromlé, cukor, olaj, só,
szárnyas fűszerkeverék, fehér bors

* A joghurtot kikeverjük a szárnyas fűszerkeverékkel. Beletesszük a szeletekre vágott csirkemellet. 1 napra hűtőszekrénybe helyezzük.
* Másnap a pácot lecsorgatjuk, a húst sózzuk és kevés olajon, mindkét oldalon megsütjük.
* A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben rugalmasra (al dente) főzzük. Leszűrjük, kihűtjük.
* A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral, citromlével, sóval és cukorral. A paradicsomot, paprikát darabokra, a salátát csíkokra vágjuk.
* Összekeverjük a saláta hozzávalóit és leöntjük a dresszinggel.

Joghurtkrémes gyümölcstorta

Hozzávalók 12 szelethez:

10 dkg liszt,
4 tojás,
10 dkg cukor.
A krémhez:
4 dl joghurt,
2 dl tejszín,
5 lap fehér zselatin,
2 evőkanál méz,
8 dkg porcukor,
reszelt citromhéj.
A tetejére:
60 dkg vegyes gyümölcs (eper, málna, narancs, kivi),
1 zacskó fehér tortazselé

* A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Végül belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Beleszitáljuk a lisztet is. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 26 cm-es tortaformát. A tésztát a formába kanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig (20-25 percig) sütjük. Teljesen kihűtjük.
* A krémhez a joghurtot kikeverjük a mézzel, a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. belekeverjük a meleg vízben feloldott zselatint. Robotgéppel, a kemény habbá verjük a tejszínt, majd belevegyítjük a krémbe. A torta köré visszatesszük a karimát. Mielőtt a krém dermedni kezdene, a tortára kenjük.
* Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük. Ha megdermedt, szépen kirakjuk a gyümölcsökkel, és rákenjük a feloldott tortazselét. Két órára hűtőszekrénybe helyezzük.

(gyongy.hu)

2006.05.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Brokkolileves sajtos pirítóssal
Brokkolileves sajtos pirítóssal
Pácolt csirkemell tésztasalátával
Pácolt csirkemell tésztasalátával
Joghurtkrémes gyümölcstorta
Joghurtkrémes gyümölcstorta

Legfrissebb magazinok