HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Fitness > Tíz ok, amiért érdemes kocogni

t: 2105

Tíz ok, amiért érdemes kocogni

1. A futás az egyik leghatékonyabb mozgásforma, ami jótékonyan befolyásolja az emberi légzési és keringési rendszer működését. Hetente négyszer 30 percnyi edzés az összes mozgásformánál gyorsabban eredményez jó erőnlétet, fittséget.

2. A futás a legegyszerűbben űzhető aerob-mozgás. Mindegy hol lakik az ember, szinte bárhol találhat magának megfelelő futóterepet. Nem kell drága bérleteket vásárolni, mint például egy konditerembe. Nincs szükség csapatra és még a technikai felszereltség miatt sem kell aggódni.

3. A futás olcsó és könnyen elsajátítható sport. Csupán egy pár jó cipőre, egy sportmelltartóra (!) és kényelmes ruhára van szükség.

4. A futás a legjobb stresszoldó módszer. Erre egyre nagyobb szükség van, hiszen mind több nő kerül felelősségteljes pozícióba munkahelyén, ugyanakkor otthon is helyt kell állnia. Napi 30 percnyi mozgás munka után csodákra képes.

5. A futás a menzesszel járó feszültség levezetésének is az egyik leghatékonyabb módja.

6. A futás mindenfajta fogyókúra remek kiegészítője. A rendszeres mozgásnak köszönhetően hamarabb látszik a változás, ami egyre több lendületet ad a nőknek.

7. A futás az egyik legrugalmasabb edzésforma. Mindenki saját ütemében, egyedül vagy társasággal, hosszabb vagy rövidebb távon futhat a hétnek azon a napján, amikor csak jólesik.

8. A futástól testileg és lelkileg is jobban érezzük magunkat. A nők fittségével önbecsülésük és önbizalmuk is növekszik.

9. A futás remek társas kikapcsolódási forma is lehet. A világon több millióan futnak az egészségükért, fittségükért és nem utolsó sorban a jókedvükért, de sokakat hajt a versenyszellem. Futóklubok szinte minden városban léteznek, így könnyen találkozik az ember hasonszőrű megszállottakkal.

10. A futás lehet családi és kifejezetten női program is. Női program, hiszen ma már egyre több a kifejezetten nőkre szabott verseny és sportnap is. Családi, hiszen a sportos babakocsiknak köszönhetően már akár pár hónapos csöppségünkkel is edzhetünk.

Azt persze ne várjuk, hogy jövőre lefutjuk a maratonit, de még ez is előfordulhat, ha kitartóak vagyunk. Egy dolog viszont biztos, jobban, sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben.

(origo.hu/noilapozo)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség2006.05.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok