HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szilikon vagy sem > Mellimplantátum és öngyilkosság

t: 5580

Mellimplantátum és öngyilkosság

Dr. Loise A. Brinton, a National Cancer Institute kutatója kollégáival 12.144 amerikai hölgy sorsát követte nyomon, akik 1960 és 1988 között szépészeti okokból mellmegnagyobbításon estek át. A vizsgálatban szerepelt még 3614 olyan nő is, akiken egyéb plasztikai műtétet végeztek – olvasható a Mignews című orosz nyelvű hírportálon.

A kutatók összehasonlították a két csoport halálozási statisztikáját, valamint az amerikai nôi lakosság elhalálozási adatait.

Mint kiderült, a vizsgálatba bevont mellimplantátumos hölgyek között feleakkora volt az emlőrák miatti halálozás, mint a teljes női lakosság körében. A jelenséget a kutatók a mellmegnagyobbításon átesett hölgyek gyakoribb orvosi vizsgálatával magyarázzák, ami növeli a betegség korai felfedezésének valószínűségét.

Ugyanakkor a kebelcsodák birtokosai a női lakosság átlagánál hajlamosabbak az öngyilkosságra, s kétszer olyan gyakran vetnek önkezükkel véget az életüknek, mint azok a hölgyek, akik egyéb szépészeti műtéten estek át.

A tudósok nem tudtak magyarázatot adni a jelenségre. Feltételezéseik szerint a kevés önbizalommal bíró, depresszióra hajlamos nők végeztetnek elsősorban mellmegnagyobbítást. Ezt látszik alátámasztani az a tény is, hogy a szilikoncsodák birtokosai körében magasabb a pszichiátriai kezelésben részesülők száma, mint azok között a nők között, akik egyéb plasztikai műtétet végeztettek el. A vizsgálat során mellesleg arra is fény derült, hogy a szilikonos hölgyek gyakrabban szenvedtek halálos közúti baleseteket, mint az egyéb szépészeti beavatkozáson átesett nők.

(nana.hu)

2006.04.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok