HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Fitness > Milyen a jó fitneszterem?

t: 2584

Milyen a jó fitneszterem?

Az első benyomás

Sokat nyom a latban, hogy milyen kép fogad, amikor a terembe lépsz. Egy jó klubban minden szolgáltatásról felvilágosítást tudnak adni a recepciónál. Kérhetsz kinyomtatott órarendet, árlistát, sőt, akár az óratípusokat és az edzőket bemutató rövid leírást is.

Ha először jársz egy teremben, mindenképpen nézz körül alaposan, esetleg fizess be egy-két órára, nehogy aztán megbánd a bérletre kiadott pénzt!

Felszereltség

Ahhoz, hogy igazán örömödet leld a mozgásban, tágas helyre van szükség. A kondigépeket jó esetben nem pakolják szorosan egymás mellé. Egy kellően felszerelt teremben van legalább két futópad, ellipszisgép, bicikli, taposógép, esetleg evezőpad is. Az alakformáláshoz szükséges gépek közül minden izomcsoport megmozgatásához legyen legalább egy fajta.

Óratípusok

Ha nem vagy a kondizás híve, akkor valószínűleg inkább a különféle órákat fogod látogatni. A jól összeállított órarendben váltogatják egymást az erősítő jellegű, alakformáló órák és a dinamikusabb, keményebb edzések.

Az aerobikteremben jó, ha minden falon van tükör, és a padlót nem szőnyeg vagy parketta, hanem rugalmas, csúszásgátló műanyag borítás fedi.

Higiénia, szellőzés

Az egyik legfontosabb szempont. Lényeges, hogy tiszták legyenek a gépek és a padló is. Nézd meg, milyen a zuhanyzó és az öltöző, van-e elég szekrény. Ezzel sok bosszúságot spórolhatsz meg. Arról is győződj meg, hogy biztosítva van-e a terem szellőzése, különösen akkor, ha pincehelyiségről van szó.

(forrás: www.nana.hu)


2006.04.10

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok