A közelmúltban mutatták be egy különleges, koleszterinszegény menühöz kínálva az úgynevezett wellness borcsaládot, amely stílusában, különleges zamatában nagyszerűen illik az egészséges táplálkozás híveinek diétájába is.
A különleges technológiát japán kutatók fejlesztették ki. Az első fázis a talaj kondicionálásával kezdődik. A szőlőtőkéket kiültetés előtt különleges szerkezetű vízzel "iskolázzák", ami azt eredményezi, hogy jobb minőségű és több szőlőfürt nő a tőkén.
A folyadékkal olyan speciális növényi kondicionáló szert juttatnak a földbe, amely megakadályozza a növény úgynevezett talajuntságát, ezért nem kell más kémiai szerekkel pótolni a hiányt a talaj szerkezetében.
Az új technológiával a talajból, a gyökéren keresztül a korábbi vegyszeres kezelés anyagai sem juthatnak be a növénybe, így teljes mértékben wellness bort lehet előállítani.
A jelenlegi jogi szabályozás nem teszi lehetővé a bio jelző használatát, ezért hívják az így nyert nedűt wellness-nek. A gyártók és forgalmazók szerint a wellness bornál nem lép fel másnaposság, nem alakul ki fejfájás, hányinger, és az alkohol felszívódása is lerövidül. Állítólag a májra gyakorolt káros hatás is csökken, bár erről nem mutattak be autentikus orvosi-egészségügyi véleményt.
A wellness borok között ugyanúgy megtalálhatók vörösek és fehérek és ma már a legjobb borházakban kaphatók e szép küllemű palackban árusított borkülönlegességek.
hirado