HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szilveszter > Nehogy kihagyd a szilveszteri partit!

t: 4966

Nehogy kihagyd a szilveszteri partit!

Partiképes kollégák

Nem kell ahhoz a vállalati bulik rajongójának lenni, hogy belásd: az év végéhez közeledve nemcsak te, a kollégáid is igényelnek egy kis lazítást. Jó érzés a napi verkliből kilépni, más közegben együtt tölteni pár órát, és megünnepelni az elmúlt év sikereit, vagy ha abból kevés jutott, hát az együvé tartozás érzését.
Az eszem-iszomra illik elmenni, de nagyon fontos: sose feledkezz el arról, hogy az ilyen rendezvény bizonyos mértékben mégiscsak hivatalos elfoglaltság. Nem mindegy tehát, hogyan viselkedsz. Könnyen a karrieredbe kerülhet, ha a kelleténél többet jár a szád, ha nem tudod, hol a határ, mi az illem.
Ha te vagy a cég vezetője, csak az a dolgod, hogy úgy viselkedj, mint aki nagyon jól érzi magát. Ha nem ezt tennéd, elronthatnád mások estéjét, sznobnak gondolnának, üzleti vagy magánéleti gondokat sejtenének a háttérben. Egyébként is mindenki fülig érő szájjal igyekszik abszolválni a rendezvényt, mert ünnep van.

Engedett a késés

Érkezz későn és távozz korán! Egy fél órás késés megkímél a kezdeti kellemetlen percektől, amikor mindenki zavarban van, mert nem tudják, hová akasszák a kabátjukat, hogyan kezdjék el a társalgást. Ha kicsit váratsz magadra, friss arcot jelentesz majd az összejövetelen, nemcsak a meghívottak számára. Akármilyen jó hangulat alakul ki, és bármilyen nehezedre esik elbúcsúzni, lépj le időben. Így megúszod a búcsúztató konfettiesőt és az utolsó pohár bort, amitől esetleg már csak bugyuta megjegyzéseket tennél valamelyik főnökre. A korai távozás csak növeli a tekintélyed.

A külcsín és a belbecs

Öltözz szolidan. Semmiképp se vegyél föl kihívó, egyéniségedhez nem illő szerelést. Igaz, biztos szeretnéd, ha a kollégáid megtudnák, milyen dögös is tudsz lenni, mégis jobb, ha nem most mutatkozol be erről az oldaladról. A köldökéig kivágott vörös mini bársonyruhát tartogassd inkább baráti összejövetelekre, házibulikra.

Közreműködés

Sose próbálj meg belefolyni az előkészületekbe, hacsak nem te szervezed a rendezvényt, ill. ha nem kérnek meg rá. Ne segíts átrendezni a bútorokat, ezzel pillanatok alatt lerombolhatod tekintélyed a munkatársaid előtt. Persze más a helyzet, ha saját sütésű tésztát, házi szendvicset szolgálnak föl, ilyenkor nem illik kimaradni a munkából, és feltétlen járulj hozzá az összejövetel sikeréhez. Azért ne lőj túl a célon. Egy tál pogácsánál, salátánál, kiflinél többet semmi esetre se vigyél.


Vele vagy nélküle

Csak akkor hívd el a párod a bulira, ha erre külön felszólítanak, illetve ha a meghívón így szerepel. Bizonyos cégeknél az üzletfelek is hivatalosak a karácsonyi partira. Mivel nem érnél rá kedveseddel foglalkozni, valószínűleg egész este unatkozna. Más a helyzet, ha a párod egyúttal a kollégád is. Ilyenkor legcélszerűbb, ha a rendezvényen egyszerűen viselkedtek.

Ha megszólít a nagy Ő

Ha egyik kollégád szerelmes húrokat kezd pengetni a bulin, nem muszáj feltétlen elutasítanod, pláne, ha érdekel is az illető. Mindenesetre ne mások szeme láttára kezdjetek románcba. Próbálj józan maradni, gondolj arra, hogy a férfi esetleg csak az alkohol hatása alatt udvarol. Jobb, ha megvárod, amíg másnap teljesen józanul meghív valahová.

Néhány jó tanács
• Ha egy barátság megszakad, másnap akkor is együtt kell dolgozni.
• Óvatosan a pohárral! Akivel együtt ittad le magad este, attól reggel nehéz lesz követelni.
• A munkahelyi hierarchia nem változik meg az elfogyasztott féldecik hatására.
• A vállalati bulikon és azokat követően növekszik a pletykák száma.
• Az „őszinte leszek” kezdetű mondatatokat később többnyire megbánjuk.
• A főnököt szidni fehér asztal mellett sem tanácsos.

nlc


2005.12.31

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok