HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Fogyókúra > Különleges fogyasztó teák

t: 1745

Különleges fogyasztó teák

Csalántea – gyömbérrel
Víztelenít és méregtelenít. Optimalizálja az anyagcserét és az emésztést; az egész hormontevékenységet a zsírégetés szolgálatába állítja.

Elkészítése :
Forraljunk fel két liter vizet, öntsük le vele 25 g csalánlevél teát. Hagyjuk ázni tíz percen át. Közben pucoljunk meg 2 dkg friss gyömbért, reszeljük le, és tegyük kancsóba vagy termoszba. Szűrjük rá a teát. Kevés mézzel ízesíthetjük.

Mate tea – kardamommal
Csökkenti az éhségérzetet, erõt ad azokon a napokon, amikor koplalunk vagy kevesebbet eszünk. Csekély koffeinje aktivizálja az anyagcserét, beindítja a zsírégetést és a víztelenítést segítő enzimek működését. A kardamom pedig munkára fogja az emésztő enzimeket, amely gyorsan feltörik a zsírraktárakat.

Elkészítése :
Törjünk össze 10 szem kardamomot, reszeljük le egy fél citrom héját. Mindkettõt tegyük fel fõni 2 liter vízben. A főzettel 3 perc után öntsünk le 20 gramm mate teát. Hagyjuk állni 10 percig, majd szûrjük le.

Lapacho tea – ánizzsal
A lapacho az indiánok ősi gyógyszere. Segíti az emésztést, optimalizálja az anyagcserét. Tartalmaz kalciumot, vasat, szelént, erõsíti az immunrendszert.

Elkészítése:
Egy nagyobb fahéjdarabot és 2 evõkanál ánizsmagot törjünk össze mozsárban. Jó 2 liter vízzel forraljuk fel, hagyjuk egy percen át gyöngyözni. Majd a leszűrt lével forrázzunk le 20 gramm lapacho teát. Hagyjuk állni körülbelül 5 percet.

Zöld tea – citromfűvel
Fokozza a fehérje anyagcserét, regenerálja és tisztítja a bélflórát. Javítja az epeműködést és az emésztést. A citromfű megnyugtatja a gyomrot.

Elkészítése :
Teáskanálnyi citromfüvet és 15 gramm zöld teát forrázzunk le 2 liter vízzel. Hagyjuk kb. 3 percig ázni. Szűrjük le. Fogyasztás elõtt
csészénként adjunk hozzá 1 kávéskanál mézet.

Rooibush tea – szegfűszeggel
Szabályozza a vese és az epeműködést, oldja a görcsöket. Aktivizálja a zsíranyagcserét, optimalizálja a gyomorsav-szintet. Megszabadít a hordóhastól. Fokozza a boldogsághormon termelését.

Elkészítése :
Mozsárban törjünk durvára 2 evőkanál köménymagot és 5 szem szegfűszeget. Jó két liter vízzel fõzzük fel, egy percen át hagyjuk gyöngyözni. Szűrjük le a főzetet, és forrázzunk le vele 20 gramm rooibush teát. Tíz perc múlva újból szűrjük le.

Tea-lexikon
Mate tea – Brazília és a latin világ napi itala. Frissítő hatása a kávéval azonos, de nem sokkolja, hanem megnyugtatja az idegrendszert.

Rooibush tea – a vörös bokor tűleveleit régóta fogyasztják teaként. A forró Afrika "követe". Nem tartalmaz teint, viszont gazdag ásványi anyagokban és B 12 vitaminban.

Lapacho tea – az indiánok gyógyító kéregteája. Szintén gazdag ásványi
anyagokban; erősíti az immunrendszert. Karamellás íze van.
Mindmegitta

(forrás: www.harmonet.hu)

2005.12.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Csalán
Csalán
Citromfű
Citromfű

Legfrissebb magazinok