HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Hamuszínű az arca? Maszkot rá!

t: 2395

Hamuszínű az arca? Maszkot rá!

A jó pakolás úgy éri a száraz, megviselt bőrt, akár egy hideg zuhany, magához téríti. Gyors és hatásos eredményeket érhetünk el a következő módszerekkel.1. Készítsünk olyan tisztítómaszkot, amely a pórusokból is eltávolítja a szennyeződést. Az arckímélő bőrradírhoz keverjünk cink-oxidot tartalmazó krémet - gyógyszertárakban kapható és rakjuk fel az arcunkra. A filmszerűen megkötő maszk tisztít, nyugtat, eltávolítja a pattanásokat, kisimítja a ráncokat. A cink-oxidos krém a zsíros bőrnek is jót tesz: szárítja.

2. A nagyon megviselt vagy kivörösödött bőrre vitaminmaszkot tegyünk, langyos vizes borogatással kombinálva. Bármiből kotyvaszthatunk nyugtatómaszkot, csak legyenek benne vitaminok és fehérje. Fokozhatjuk a hatást, ha langyos vízbe mártott frottírkendőt fektetünk az arcunkra, és azzal nyomkodjuk a pakolást, hogy jól beszívódjék.

3. Hogyan nyerhetjük vissza egészséges, rózsás arcszínünket, ha a bőrünk fakó, színehagyott? Tegyünk fel hyaluronsavat vagy kollagént tartalmazó közönséges hidratáló pakolást. Vegyünk mindkét kezünkbe jégkockákat, és nyomkodjuk rá a maszkra. A hideghatás élénkíti a vérkeringést és tovább tárolja a pakolással, majd ezt követő krémezéssel bejuttatott hatóanyagokat.

4. Kapható celofánmaszk, amely a bőr feszességét és rugalmasságát hivatott megőrizni. A farsangi álarcra emlékeztető maszkot ampullákból töltik fel, speciális összetételű hatóanyagokkal, majd meleg vízben átforrósítják, utána rákötik az arcra. Melegen a pórusokat tágítja, lehűtve viszont nyugtat.

5. A fáradt bőrt krémmaszkkal és masszázzsal frissíthetjük fel. Bármilyen hidratálókrém megfelel erre a célra, a lényeg, hogy masszírozva rakjuk fel. Finom mozdulatokkal, óvatosan csak az ujjunk hegyével masszírozzunk. Egészen addig, amíg a bőrünk beissza a krémet.

Ne sajnáljuk az időt az ünnep előtti jótékony pakolásokra. A smink ugyanis nem javít a bőrön, csak eltakarja több-kevesebb sikerrel a hibákat. A szép arcbőr titka a rendszeres tisztítás és az "etetés" tápláló, frissítő, élénkítő vagy nyugtató hatóanyagokkal. Ami azért sem idegen a nőktől, mert majdnem ugyanaz szépíti és építi a bőrünket kívülről, ami belülről. Vagyis amiből főzünk, azt rögvest magunkra is kenhetjük. Ismét olvasóink figyelmébe ajánljuk a tejfölt: ha ezzel kenegetjük az arcunkat, olyan sima lesz, akár a bársony. Adhatunk hozzá mézet is, még hatásosabb. Készíthetünk testmaszkot is, tejföl és túró keverékéből. Főleg akkor, ha mélyen kivágott ruhát veszünk fel. Kissé költséges, de kiváló az iszapszerű, gyógyvizes ásványi anyagokban gazdag test- és arcpakolás. A maszk egyébként a fáradt, agyonhajszolt nők egyik leghatásosabb fegyvere a bőr öregedése, ráncosodása ellen. Hamuszínű a bőrünk, karikás a szemünk, százéves arc néz vissza ránk a tükörből? Semmi vész. Maszkot rá. Próbáljuk ki!

2005.03.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok