HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Gyors és laktató

t: 3249

Gyors és laktató

Kukoricás csirke

Hozzávalók: 45 dkg csirkemellfilé, 6 dkg szalonna (vékony szeletekre vágva), 1 csomag újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, só, bors, 1 konzerv pizzaparadicsom (40 dkg)
1/2-1 teáskanál őrölt koriander, 1/2-1 teáskanál szárított oregánó, 1 kis konzerv kukorica (15 dkg), 1 babkonzerv, 1 csomag Taco (12 db), 8 dkg frissen reszelt Gouda sajt

Elkészítés:

1. A csirkemellet hosszában kettévágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. Az újhagymát megmossuk megpucoljuk, és a fehér és a világoszöld részét 1 cm vastag karikákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk.
2. 2 evőkanál olajat egy fazékban felhevítünk, a húst és a szalonnát beletesszük és aranybarnára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ha kész, kivesszük, félretesszük. 2 evőkanál olajat teszünk egy serpenyőbe, és az újhagymát közepes lángon állandóan kevergetve megpirítjuk benne, és fokhagymapréssel hozzáadjuk a fokhagymát is. Hozzáadjuk a húst, a paradicsomot, a koriandert és az oregánót, felforraljuk, majd kis lángon lefedve 5 percig pároljuk.
3. Eközben a kukoricát és a babot lecsöpögtetjük és a húshoz adjuk.
4. A Tacót a csomagoláson feltüntetett módon felmelegítjük, az elkészített hússal megtöltjük, és sajttal megszórjuk a tetejét. Ha marad még a húsból, akkor azt mellérakjuk.

Sertéshús pitában

Hozzávalók: 1 teáskanál kakukkfű és oregánó, 1 teáskanál pirospaprika, 6 evőkanál olaj, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors, 50 dkg sertéscomb, 60 dkg fehér káposzta, 1 vöröshagyma, 1 kis pirospaprika, 1 teáskanál köménymag, 2 evőkanál, gyümölcsecet, 2 evőkanál olívaolaj, 2 hagyma, 1,5 dl joghurt, 3 evőkanál ásványvíz, 1 pita

Elkészítés:

1. A kakukkfüvet, oregánót, paprikát keverjük össze 4 evőkanál olajjal. A fokhagymát pucoljuk meg, törjük át, adjuk a fűszeres olajhoz, sóval, borssal ízesítsük. A csíkokra vágott sertéscombokat forgassuk meg ebben a keverékben.
2. A káposztát pucoljuk meg, szedjük ki a torzsáját, vágjuk csíkokra. Adjunk hozzá 1 teáskanál sót, majd a kezünkkel kb. öt percig alaposan keverjük össze. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra. A paprikát kockázzuk fel.
3. A köménymagot, a hagymát és a paprikát keverjük össze a káposztával, majd ecettel, olívaolajjal ízesítjük. A maradék hagymát vágjuk félkörökre. 2 evőkanál olajban pirítsuk üvegesre, majd szedjük ki a lábosból. A húst tegyük a forró olajba, kb. 5 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a hagymát.
4. A joghurthoz adjunk egy csipet sót, és alaposan keverjük össze az ásványvízzel. A pitát melegítsük meg, tegyünk bele egy kanállal a káposztából és a húsból, majd egy kis kanál joghurtot adjunk hozzá.

Almás sültkolbász

Hozzávalók: 40 dkg előre megfőzött kolbász, 35 dkg piros alma, 4 evőkanál citromlé, 22 dkg vöröshagyma, 3 dkg olvasztott vaj, só, bors, 2 dl almabor (száraz), 20 dkg tejszínhab, 1 csomag snidling, 3-4 teáskanál torma (üveges, reszelt)

Elkészítés:

1. A sütni való kolbászt ferdén vágva 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az almákat megmossuk és 8 részre felvágjuk, a magházat eltávolítjuk. Mikor felvágtuk, rögtön csepegtessük rá a citromlét, hogy ne barnuljon be. A hagymát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és kb 1/2 cm vastag félkarikákat vágunk belőle.
2. 2 dk olvasztott vajat egy nagy serpenyőben felforrósítunk. A kolbászdarabokat világosbarnára sütjük benne, miközben folyamatosan kevergetjük. Ha kész, kiszedjük, félretesszük.
3. 1 dkg olvasztott vajat teszünk egy serpenyőbe, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett almákat, és rövid ideig együtt sütjük, sózzuk, borsozzuk.
4. Hozzáadjuk az almabort és a tejszínt, és felforraljuk, majd közepes lángon 5 percig főzzük.
5. Közben a snidlinget felaprítjuk. A megsütött kolbászokat beletesszük a serpenyőbe. Tormával ízesítjük, és a tetejét megszórjuk a snidlinggel. Krumplipürével kínáljuk.

Paprikás bárányhús csíkok

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg paprika (zöld, sárga, piros), 4 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 6 evőkanál olaj, 50 dkg bárányhús csíkokra felvágva, 1/2 teáskanál köménymag, 1 teáskanál édesnemes paprika, só, bors, 20 dkg tejszín, 40 dkg széles metélt, 1/2-1 csomag petrezselyem

Elkészítés:

1. A paprikákat négyfelé vágjuk, a magokat eltávolítjuk és megtisztítjuk. A negyedeket 2 cm nagyságú csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A hagymát hosszában elfelezzük, és fél cm-es vastagságú félköröket vágunk belőle.
2. A paprikát és a hagymát egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon közepes lángon állandóan kevergetve pároljuk, amíg a hagyma üvegesre nem pirul. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomva hozzáadjuk, és rövid ideig együtt pároljuk őket, majd kivesszük a serpenyőből.
3. A húscsíkokat 4 evőkanál olajon egy nagy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
4. A paprikát és a hagymát a húshoz adjuk, köménymaggal, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. A tejszínt 1,2 dl vízzel elkeverjük és a húshoz adjuk, majd az egészet lefedve kis lángon 5 percig pároljuk.
5. Eközben a tésztát a csomagoláson előírtak szerint megfőzzük. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. Az elkészült húst a kifőtt tésztával tálaljuk, a tetejét petrezselyemmel szórjuk meg. (forrás: www.holgyvilag.hu)


2005.10.05

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Sertéshús pitában
Sertéshús pitában
Paprikás bárányhús csíkok
Paprikás bárányhús csíkok

Legfrissebb magazinok