HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Kagylótészta brokkolival

t: 2103

Kagylótészta brokkolival

Egyes országokban a tésztás-zöldséges ételek kombinálása nemcsak teljesen szokványos, hanem szinte a tökélyre fejlesztett módszer. Szerencsére nálunk is egyre inkább elterjednek az ilyen jellegű ételek, hiszen nemcsak könnyen elkészíthetők, de egészségesek is.

A brokkoli például kitűnő C-vitamin-, folsav- és béta-karotin-forrás, így joggal tartják a táplálkozási szakemberek fontos ételnek a rákmegelőzés szempontjából is. Ezenkívül alacsony a kalóriatartalma, így a fogyókúrás étrend egyik alapélelmiszere is lehet. Önmagában, megsütve, köretként, de akár tésztához, paradicsommal és sajttal ízesítve is finom.

Hozzávalók:
- 80 dkg brokkoli, só, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 piros húsú paprika, fél friss piros pepperoni, 4 evőkanál olívaolaj, bors, 2,5 dl tejszín, 2 evőkanál konzervparadicsom vagy 1 hámozott paradicsom, 30 dkg kagylótészta, 6 dkg frissen reszelt pecorino sajt

Személyenként: 680 kcal, 23 g fehérje, 35 g zsír, 65 g szénhidrát

Elkészítés:
1. A brokkolit szedjük rózsájára, sós vízben főzzük meg. A hagymát, fokhagymát, paprikát, pepperonit vágjuk apróra, majd az olívaolajban pároljuk meg. Adjuk hozzá a lecsepegtetett brokkolit, fűszerezzük sóval, borssal.

2. Öntsük fel a tejszínnel, és adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot. Főzzük el egy kicsit az étel levét, néha keverjük meg. Főzzük a tésztát bő, sós vízben 8–12 percig, tésztafajtától függően. Közben ellenőrizzük többször is, hogy a tészta ne főjön szét.

3. A nyolc-tizenkét percig főzött tésztát szűrjük le és adjuk a serpenyőben lévő a brokkolimártáshoz. Ne öblítsük le hideg vízzel a tésztát.

4. Szórjuk rá a sajt felét, és alaposan keverjük bele az ételbe. Ajánlatos e célra két fakanalat használni. A maradék sajtot külön kínáljuk a tésztához.

Fortélyok

- Célszerű olyan magas falú, nagy serpenyőt használni, amelybe a tészta is belefér majd.
- Különösen finom az étel, ha a tésztát magunk készítjük, bár ez időigényes.
- Egyes boltokban is vásárolhatunk friss tésztát. Ne feledjük azonban, hogy a friss tészta főzési ideje sokkal rövidebb, mint a szárítotté. (forrás: www.holgyvilag.hu)



2005.08.17

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Kagylótészta brokkolival
Kagylótészta brokkolival

Legfrissebb magazinok