HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > MUSTÁRMAGOS BUNDÁBAN SÜLT

t: 2033

MUSTÁRMAGOS BUNDÁBAN SÜLT

4 szelet szelet sertés- vagy báránycomb
1 evőkanál olívaolaj

őrölt bors
a mártáshoz: 1 dl fehérbor
4 dl húsleves (leveskockából is jó)
1 csokor apróra vágott friss vagy 2 kiskanál szárított kakukkfű
1 evőkanál magos mustár
a bundához: 1 kis vöröshagyma, tisztítva, apróra vágva
1 kiskanál vaj vagy margarin
2 kiskanál mustármag
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál apróra vágott friss vagy 1 kiskanál szárított kakukkfű
3 evőkanál liszt
1 evőkanál magos mustár

A hússzeleteket a forró olajon mindkét oldalukon megsütjük. Megsózzuk, borssal fűszerezzük, majd lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
A mártáshoz a visszamaradt zsiradékot a borral felengedjük, és felére forraljuk. Ezután a levest hozzáöntjük, a kakukkfűvel fűszerezzük, és lassú tűzön újra a felére forraljuk. Leszűrjük, majd a mustárral pikánsra ízesítjük. Megsózzuk, megborsozzuk.
A bundához a hagymát a vajon megpároljuk. A mustármaggal, a petrezselyemmel és a kakukkfűvel fűszerezzük, a liszttel megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, és lehúzzuk a tűzről.
A hússzeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a mustárral megkenjük és a mustármagos keverékkel beborítjuk. Előmelegített 250 °C-os (légkeveréses sütőben 225°C) sütőben kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük. A mártással körülöntve, főtt tésztával vagy burgonyakrokettel kínáljuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 1177 kJ/281 kcal
Italajánlatunk: száraz vörösbor
(Szekszárdi siller cuvée ’03)
(forrás: Konyhamagazin)

2005.03.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok