Boros csirke
Hozzávalók: egy nagyobb csirke, négy evőkanál liszt, ízlés szerint só, bors, 2 evőkanál vaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 25 dkg gomba, 2 sárgarépa, 2 babérlevél, 3 dl száraz fehérbor, egy csokor petrezselyem
Elkészítés
A megtisztított és feldarabolt csirkét besózzuk, és borssal bedörzsöljük. A lisztbe forgatott csirke darabokat a felmelegített vajon hirtelen átsütjük. A hagymát reszeljük meg, a fokhagymát törjük össze, a megtisztított gombát daraboljuk fel, a répát vágjuk karikára. A húsról megmaradt zsiradékban pirítsuk meg a hagymát, a gombát, majd tegyük bele a sárgarépát. Pár perces párolást követően adjuk hozzá a fokhagymát, a babérleveleket, majd öntsük fel fehérborral. Keverjük össze, tegyük rá a csirkét és főzzük puhára. Apróra vágott petrezselyem zölddel megszórva tálalhatjuk. Körítésként készítsünk rizst vagy majonézes kukoricasalátát.
Majonézes kukoricasaláta
Hozzávalók: 30 dkg kukorica (lehet konzerv), 10 dkg borsó (szintén lehet konzerv), 10 dkg vörösbab, egy kígyóuborka, 2 kemény tojás, 1 fej saláta, két evőkanál olívaolaj, bors
Az öntethez: 5 evőkanál majonéz, 1 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A kukoricát, a borsót, a babot, az apróra vágott uborkát és tojást tegyük egy tálba, fűszerezzük meg, majd locsoljuk rá az olajat. A salátát szintén vágjuk csíkokra, és tegyük a többi zöldségre. Az öntethez valókat keverjük ki egy tálban, a fokhagymát törjük össze, majd az egészet öntsük a salátára.
(forrás: Hölgyfórum)