Hozzávalók 4 személyre:
3 evőkanál olaj (lehetőleg olíva olaj), 50 dkg rizs, 1 közepes fej hagyma, 10 dkg kolbász, 25 dkg borsó vagy bab (lehet mirelit és konzerv is), 10 dkg füstölt sonka, 10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A rizst puhára főzzük fajtájának megfelelő módon. Nem előfőzött rizs esetén, a rizst tegyük kevés felforrósított olajra, majd öntsük fel a rizs kétszeresének megfelelő mennyiségű vízzel. Ízesítsük sóval, zöldpetrezselyemmel. A vízbe tehetünk kis fej, megtisztított hagymát is íznek.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és aranybarnára pirítjuk rajta a hagymát. Amikor pirulni kezd, hozzáadjuk az apró kockákra vágott kolbászt és sonkát. Ezt követően hozzáöntjük a puhára főzött rizs, és az egészet óvatosan összekeverjük, és átmelegítjük.
Végül hozzáadjuk a puhára főzött babot, vagy borsót. Konzerv esetén leöntjük róla a levet, és úgy adjuk a rizshez. Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.
(forrás. Hölgyfórum)