HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Mogyorós-zöldséges tésztafelfújt

t: 1005

Mogyorós-zöldséges tésztafelfújt

Hozzávalók: 25 dkg hosszú, széles metélt (pl. tagliatelli), 20 dkg sárgarépa, 1 db cukkini (kb. 25 dkg), 15 dkg zellergumó, 2 evőkanál vágott kapor, 3 evőkanál margarin, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál darált mogyoró, 4 dl zöldségleves (kockából), 2 tojássárgája, 2 dl tejszín, 1-2 evőkanál gyalult mogyoró, 3 dkg reszelt kemény sajt, 1 evőkanál margarin-darabka, zsír az edény kikenéséhez, só, bors

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tésztát gyöngyöző, enyhén sós vízben roppanósra kifőzzük. Jól lecsepegtetjük. A sárgarépát, zellert és a cukkinit megmossuk, megtisztítjuk. A zöldségeket hámozóval vagy sajtgyaluval vékony csíkokra aprítjuk. A kapor felét jól megmosva felaprítjuk. A margarint egy edényben felolvasztjuk, a lisztet és a darált mogyorót (vagy diót) beleszórjuk, pirítjuk, két perc múlva a zöldséglevest hozzáadva habverővel gyengén felverjük, a vágott kaprot is hozzáadjuk, egyszer felforraljuk. Az edényt a tűzről levéve a tojássárgákat a tejszínnel elkeverve hozzáadjuk a mártáshoz, sózzuk, borsozzuk.
Egy megfelelő tepsit kikenünk, a tészta felét és a zöldségcsíkok felét lazán beletöltjük, a mártás egyharmadát egyenletesen ráöntjük. Majd a maradék tésztát és zöldségcsíkokat is az edénybe töltjük, és a maradék mártással meglocsoljuk. Lazán a tetejére szórjuk a gyalult mogyorót, a reszelt sajtot, végül a margarindarabkákat elosztjuk a tetején.
A forró, 200 fokos sütőben fél óráig sütjük, pár percnyi pihentetés után tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 2690 kJ/640 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Mőcsényi Chardonnay 2003
(Forrás: Magyar Konyha)

2005.02.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok