HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Sertés szűzérmék zeller bóbitával

t: 1440

Sertés szűzérmék zeller bóbitával

Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzérme, 20 dkg vegyes leveles saláta (fejes, endívia, radicchio), 4 db paradicsom, 2 csomag újhagyma, 3 evőkanál fehérborecet, 5 evőkanál salátaolaj, 15 dkg zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 1 teáskanál vaj (vagy margarin), 0,5 dl tejszín, 1 teáskanál cukormentes mustár, olaj a sütéshez, só, bors, édesítőszer ízlés szerint

A salátákat megmossuk, megtisztítjuk, tépkedjük. A paradicsomokat megmossuk, szárát eltávolítjuk, majd nyolcadokba vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony karikákra szeljük.
Ecetből, salátaolajból, só, bors és édesítőszer hozzáadásával salátalevet készítünk.
A zellert megmossuk, meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, finom kockákra vágjuk. Olvasztott vajon a hagymát üvegesre pároljuk, a zellert hozzáadjuk, együtt tovább pároljuk, majd a tejszínnel feleresztjük, és még 2 percig hevítjük. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A sertésérméket hidegen megmossuk, szárítjuk, 2 cm-es szeletkékre alakítjuk. Forró olajon 2-3 percig mindkét oldalán hirtelen megsütjük, fűszerezzük. Ezután az érméket sütőlemezre rendezzük, mustárral kissé megkenjük, a zellermasszát elosztjuk rajtuk, és grillsütőn vagy előmelegített sütőben alsó-felső hővel 2-3 percig sütjük. A salátákat az öntettel elkészítjük, az érméket előre melegített tányérokra elosztjuk, melléjük rendezzük a salátát.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 1600 kJ/380 kcal
Szénhidrát ( hús + zeller): 29,2 g, fehérje: 39,6 g, zsír: 11,6 g
(forrás: Magyar Konyha)


2005.02.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok