HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Hogy a rúzs tartós legyen

t: 2367

Hogy a rúzs tartós legyen

Tippek a rúzs használatához
Az ajak bőre vékonyabb, mint az arcbőr, ezért gondos ápolást igényel. Használjunk minél gyakrabban ajakápoló balzsamot; télen és nyáron sose feledkezzünk meg az ajkak hidratálásáról.

A hidratálás után tegyünk egy-két csepp alapozót az ajkakra, majd oszlassuk elegyenletesen. Ha az alapozóra visszük fel a rúzst, sokkal tartósabb hatást érhetünk el.

Léteznek rögzítő balzsamok, melyet a rúzs előtt kell használni. A speciális balzsam ápolja az apróbb repedéseket, hidratál, és egy olyan fedőréteget képez az ajkakon, amely megakadályozza, hogy a rúzs elkenődjön a száj szélén. (Ilyen rögzítő balzsam a Lip Fix Elizabeth Ardentől vagy a Primordiale Lévres a Lancome-tól.)

Következő lépésben használjunk az ajkunk színének megfelelő, vagy a rúzshoz illő ajakkontúr rajzolót. Rajzoljuk meg a kontúrt, ez is segít, hogy a rúzs a "helyén" maradjon.

Most már feltehetjük a rúzst, sokkal pontosabb, ha a festéket ecsettel visszük fel. Lehetőleg válasszunk ajakápoló rúzst, amely regenerálja, puhítja, hidratálja az ajak bőrét.

Ezután papír zsebkendővel óvatosan itassuk fel a felesleget. Egyesek szerint a rúzsra érdemes egy kevés világos színű púdert tenni, hogy tovább tartson a szín.

2005.03.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok