HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Zellerkrémleves

t: 1350

Zellerkrémleves

Hozzávalók: 60 dkg zellergumó, 10 dkg (lisztes) burgonya, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 1 evőkanál étolaj, 1 liter zöldségleves, 1 szálzeller a zöldjével, friss zöldpetrezselyem, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió frissen reszelve

A zellert, burgonyát, hagymát és répát megtisztítjuk, mindegyiket 1 cm-es kockákra aprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, benne a zöldségeket megpároljuk. A levest hozzáöntve kb. 20 perc alatt készre főzzük. Közben a szálzellert megmossuk, megtisztítjuk, a gumóját vékony szeletekre szeljük, a zöldjét és a petrezselymet finomra vágjuk.
A tejszínt félkeményre felverjük. A megfőtt zöldségeket a levessel együtt pürésítjük, a tejszínhab felét hozzáadva óvatosan elkeverjük. Sózzuk, fűszerezzük. A levest tányérokba elosztjuk, minden tányér leves közepébe egy evőkanál tejszínhabot ejtünk, amelyet ha főzőkanállal ügyesen megforgatunk, a képen látható dekoratív mintát kapunk. Aprított zellerrel, vágott zöldekkel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 740 kJ/175 kcal
(forrás: Magyar Konyha)

2005.02.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok