HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Pórémártás sonkával és tojással

t: 1472

Pórémártás sonkával és tojással

Hozzávalók: 1 kg karcsú póré, 1 teáskanál zöldbors, 6 db tojás, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tej, 1,5 dl tejszín, 0,5 db narancs reszelt héja és leve, 12 vékony szelet parasztsonka, 1 teáskanál édesítőszer, só, bors, szerecsendió

A pórét megtisztítjuk, megmossuk, rézsút 3 cm-es darabokra vágjuk. A zöldbors szemeket beáztatjuk, lecsöpögtetjük, durván összetörjük. A tojásokat 7 percig főzzük, lehűtjük.
2 dkg vajat megolvasztunk, benne a lisztet világosra pirítjuk, tejjel és tejszínnel feleresztjük. Legalább 5 percig lassú tűzön főzzük, majd sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt narancshéjjal ízesítjük. A maradék vajat felolvasztjuk, az édesítőt hozzáadva addig melegítjük, míg felolvad. Narancslével feleresztjük, a pórét és a borsszemeket hozzáadva, lefedve 10 percig puhára pároljuk. A tojásokat meghámozzuk, félbevágjuk, pórémártással és sonkával a tálra rendezve kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 2160 kJ/515 kcal
Szénhidrát: 9 g, fehérje: 6 g, zsír: 26,6 g
(forrás: Magyar Konyha)

2005.02.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok