HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szilikon vagy sem > Gyorsabban szép!

t: 4271

Gyorsabban szép!

Mellkorrekció

Mikor javasolt?
Dr. Sikos Géza: a leggyakrabban a szülést, szoptatást, nagyobb mértékű fogyást követően kerül rá sor, amikor a mell mirigyes kötőszövete meglazul, a mell megereszkedik. Érdemes az utolsó szülés után időzíteni.
Többféle módon végzik, a páciens adottságainak, elvárásainak megfelelően, a lehető legkevesebb heg okozásával. Kis mellek esetén elég lehet csak a bimbóudvar körüli metszés, nagyobb mell operációjakor ezen kívül egy függőleges és a mell alatti redőben is maradó műtéti heg.

Előny: a páciens önbizalma megnő, lelki egyensúlya helyrebillen, megjelenése előnyösen változik.
Hátrány: a forma javulása érdekében hegek maradnak vissza.


Mellnagyobbítás

Mikor javasolt?
Dr. Sikos Géza: fejletlen, kis méretű, vagy a szoptatás alatt megpuhult, esetleg eltérő nagyságú mellek esetében. Ha a mell nemcsak kicsi, de megnyúlt is, mellkorrekciós műtéttel kombinálva végzik.
Az emlőnagyobbítást implantátum beültetésével végzik. Bár a szilikon protézisekről számos tévhit kering, a tudomány mai állása szerint a szilikon nem lép reakcióba a szervezettel, nem okoz rákot. Megjelenése, tapintása a természetes mellével azonos, a páciens kis idő után semmi idegen anyagot nem érez. Szülés, szoptatás és mellvizsgálat is lehetséges a későbbiekben. A korszerű implantátumok vastagított szilikon héjjal rendelkeznek, bennük gél sűrűségű szilikon van. Léteznek fiziológiás sóoldattal vagy más anyagokkal töltött protézisek is, alkalmazásuk egyéni mérlegelés kérdése. Többnyire altatásban végzik, gyakran a mell alatti redőben ejtett kb. 4 cm-es metszéssel.


Előny: a páciens elképzeléseinek megfelelő, természetes küllemű mell
Hátrány: az implantátum körül a szervezet kötőszövetes tokot képez,amely zsugorodva tömöttebb tapintatot eredményezhet. Műtéti korrekció válhat szükségessé akkor is, ha a protézis elmozdul, esetleg gyulladás keletkezik.


Zsírleszívás

Mikor javasolt?
Dr. Sikos Géza: zavaró kontúrok, deformitások korrigálhatók a zsírszövet eltávolításával. Több kilónyi zsír eltávolítására nem alkalmas, fogyókúra helyett nem alkalmazható. A leggyakrabban a has, csípő, térd, külső-belső comb, toka testtájékon végzik. Az eredmény 3-6 cm kontúrcsökkenésben mutatkozik.
3-4 milliméteres metszésen keresztül egy kanült vezetnek be, és vákuum segítségével távolítják el a zsírszövetet. Általában altatásban végzik.

Előny: látványos eredmény, pl. hasszívás után általában 1-2 mérettel kisebb ruhát viselhet a páciens.
Hátrány: átmenetileg véraláfutások, duzzanat alakul ki, ezek csökkentése céljából 4-6 hétig speciális rugalmas nadrágot kell viselni.


Hogyan válasszon plasztikai sebészt?
Magyarországon kizárólag az Országos Szakképesítő Bizottság által hitelesített plasztikai szakorvosi diplomával rendelkezőknek van jogosultságuk plasztikai műtéteket végezni. Ha elhatározta, hogy szépészeti műtétnek veti alá magát, előtte alaposan tájékozódjon. Kérdezzen rá nyugodtan, hogy rendelkezik-e az orvos megfelelő gyakorlattal az adott területen, nézze meg a korábbi műtétekről készült fényképeket, videofelvételeket. Még jobb, ha személyesen találkozik páciensekkel, akik átestek a beavatkozáson. Érdeklődjön a műtét körülményeiről, az eljárás részleteiről. A megfelelő felvilágosítás mindig kitér a kockázatokra, a lehetséges szövődményekre, és ezek kezelésére is. Okosan teszi, ha több intézményt is fölkeres, és csak utána dönt, melyiket választja


(gyongy)

2005.06.22

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok