HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Body building > Gyakorlatok a tricepsz edzésére

t: 10190

Gyakorlatok a tricepsz edzésére

Szűk fogású fekve nyomás

Ez a gyakorlat az első Mr. Olympia, Larry Scott kedvence volt, aki úgy nyilatkozott, hogy ez a gyakorlat többet fejlesztett a tricepszén, mint bármelyik más gyakorlat. feküdjön hátra egy padlón, lábait vesse meg szilárdan a padlón. Emeljen le egy viszonylag nehéz kétkaros súlyzót (a profik előszeretettel használják az EZ - rudas típust) az állványról. A két keze ne legye 5-8 cm-nél nagyobb távolságban egymástól. Könyökét tartsa a testéhez közel, engedje a súlyt a mellcsontja alsó részére, majd azonnal nyomja fel. Larry Scott és Dennis Tinerino ezt a gyakorlatot több mint 110 kilóval csinálja, de ha
Ön még kezdő vagy ezt a mozdulatot még nem csinálta, csak könnyű súlyokkal dolgozzon eleinte.

Tolódzkodás korláton

Mike Mentzer nagyon szereti ezt a gyakorlatot. Kiinduláskor a karjai legyenek egyenesek, lábait húzza a törzse alá. Ereszkedjen le és közben a könyökét, tartsa közel a testéhez, majd nyomja vissza magát az eredeti helyzetbe. Ha már elég erős ahhoz, hogy tesz 10-12 ismétlést, növelje a terhelést, vagy úgy, hogy combjai között egy kézi súlyzót "tart" (keresztezett bokával), vagy kifejezetten e célra készített tolódzkodó súlyöv segítségével.
etolás mellizom gépen

Volt-e valaha is olyan testépítő, aki nem fordított volna elég időt és energiát erre a gyakorlatra? Kiinduláskor úgy fogja meg a készülék rúdját, hogy kezei 5-20 cm-re legyenek egymástól. Nyomja le a rudat egészen addig, amíg a karjai ki nem egyenesednek. Engedje vissza a súlyt, és ismételje a mozdulatot. A legtöbb testépítő e gyakorlat végzése során könyökét az oldalához szorítja. Néhányan, mint például Dennis Tinerino, viszont oldalt kinyomják a könyöküket, és "belehajolnak" a mozdulatba. Önön múlik melyik módszert, alkalmazza.

Egykaros tricepsz nyújtás

Kal Szkalak nagyon kedveli ezt a gyakorlatot, amely különösen a tricepsz alsórészét erősíti. Megfelelő gyakorlattal nagyon nagy súlyok is használhatók. Bár ennél a gyakorlatnál nem nagyon tanácsos nagy súlyok alkalmazása, mert túlságosan megterhelheti a könyökizületeket és a környező szalagokat. Óvakodjon a súlynak az alsó holtpontról való visszarugóztatásától is, mert az szintén könyökproblémákhoz vezethet.

Döntött törzsű "lórúgás"

Ez is Larry Scott kedvenc gyakorlatai, közé tartozik. Hajoljon előre, amíg a teste párhuzamos nem lesz a padlóval, az egyik kezébe fogjon kézi súlyzót, a másikkal kapaszkodjon meg egy korlátban. Egyenletes tempóban emelgesse a súlyzót, miközben a felkarja végig legyen egyvonalban a testével, a padlóval párhuzamosan. A felkart az egész gyakorlat alatt szorítsa a derekához.

Tricepsznyújtás ülve

Tartson a háta mögött egyetlen kézi súlyzót úgy, hogy a felkarjai lehető legközelebb legyenek a füléhez. Emelje fel és eressze vissza a súlyzót; felkarjai eközben végig maradjanak függőleges helyzetben.

Tricepsz nyújtás fekve

Feküdjön hátra, és kinyújtott karral egy EZ - rudas súlyzót. Lassan engedje le a rudat a homlokához, majd emelje vissza nyújtott karú helyzetbe. Ez a gyakorlat az egész tricepszet megmozgatja.

Döntött törzsű tricepsz nyújtás hátizom gépen

Vegyen fel döntött törzsű, jól kiegyensúlyozott helyzetet, s fogja meg a hátizom-gépre erősített egyenes tricepsz - rudat. Felsőkarjai állandó helyzetben tartása mellet nyújtsa ki az alkarját. Lassan rángatás nélkül kezdje a gyakorlatot. Ez a gyakorlat kiválóan edzi a tricepsz külső fejét.


2005.03.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok