HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szilikon vagy sem > Mellmesék

t: 1953

Mellmesék

A Mellmesék-kiállítás vasárnapig tekinthető meg az Aranytíz Művelődési Központ (1051 Bp, Arany J. u. 10.) Ruttkai termében.

A női mellportrék és a keblekhez tartozó történetek kiállításának célja, hogy egy kicsit igazabb, igazibb kép rajzolódjon a valóságos női mellekről. Hogy miért lehet ez fontos? A média olyan mennyiségben áraszt el minket „ideális” cicik képeivel, hogy lassan elfelejtjük, hogy a nők 80-90 százalékának egyáltalán nem ilyenek a keblei.

A kiállítás létrehozója, Hoppál Bori testtudat-oktatóként azt tapasztalja, hogy sok nő szinte fellélegzik, amikor szembesül azzal, hogy olyan kérdésekkel küszködik magában, ami nem csak neki, hanem másoknak is gondot jelent.

Ezeknek a „mellmeséknek” sokféle jótékony hatása lehet. A történetek elmondása szinte gyógyítja a „mesélő” lelkét, hiszen sok esetben olyan dolgok bukkannak fel, amiket hosszú évtizedeken át „keblünkbe zárva” hordoztunk magunkban, vagy eddig soha nem fogalmaztuk meg, talán még magunknak se. Azzal, hogy megosztjuk egymással igaz élményeinket és gondolatainkat, a sztereotípiákat gyengítjük, és ugyanakkor erősítjük mindnyájunk saját testébe vetett bizalmát.

Az igazi tudás a női testről bennünk van! Semmilyen kutató, orvos vagy más nagytudású, képzett férfiú nem fogja tudni leírni nekünk azt, ami bennünk lakozik. Nekünk magunknak kell felszínre hozni és kimondani testünk igazságait, melleink bölcsességét!

(nana)

2005.05.26

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok