HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Programajánló > Budavári Húsvéti Sokadalom 2013 - húsvéti program - Budapest

t: 4447

Budavári Húsvéti Sokadalom 2013 - húsvéti program - Budapest

Budavári Húsvéti Sokadalom 2013 - húsvéti program - Budapest

2013-03-30 - 2013-04-01

A főváros patinás helyszínén a Budavári Palotában második alkalommal várja ünnepelni a hazai és külföldi közönséget az ország legrangosabb húsvéti hagyományőrző, turisztikai, családi rendezvénye a Budavári Húsvéti Sokadalom.

A kézműves és gasztronómiai vásár színes forgataga mellett, három napon át a színpadokon a világzene a népzene a néptánc és a blues magyar sztárjai, valamint a gyermekek kedvenc muzsikusai, mesemondói szórakoztatják a közönséget, de a széles kínálatot komolyzenei koncertek, kiállítások, játszóházak is színesítik. Az idén Székelyudvarhely mestereit, hagyományőrző csoportjait, székelyföld ínyencségit, hívták vendégségbe a szervezők. A rendezvényen fontos szerepet kap a hungarikumokat, ünnepi étkeket bemutató gasztronómia, és a Magyar kézműves borászatokat felvonultató Borterasz, hiszen a hagyomány szerint húsvétkor véget ér a böjti időszak, és mindenki kedvére hódolhat a kulináris élvezeteknek.
Az Oroszlános udvar nagyszínpadán a Fölszállott a Páva nagysikerű televíziós műsor kiemelkedő hagyományőrző néptánc együtteseinek, muzsikusainak, szólistáinak és mestereinek húsvéti ünnepkört felelevenítő produkcióival találkozhat a közönség határon innen és túlról. Vendégünk lesz a Muzsikás, Herczku Ágnes és a Prímás Találkozó, Sebestyén Márta és Sebő Ferenc a Szentendre és a Zalai Táncegyüttes a Fónó zenekar és Agócs Gergely a Csillagszeműek Táncegyüttes, Berecz István és a Bem Táncegyüttes a Parapács zenekar Kubinyi Júlia énekessel, valamint a Pásztortalálkozó különleges bemutatóin találkozhatunk a Tallabille trióval és a Páva szólótáncosaival is. Ünnepi zenei csemegének ígérkezik a Budapesti Történeti Múzeum barokk termében megrendezésre kerülő komolyzenei koncertsorozat. A napot a hazai blues és rockzene sztárjai a LORD és a Mystery Gang zárják.
A látogatók a rendezvényre szóló belépővel a Magyar Nemzeti Galéria és a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításit is megtekinthetik, miközben részesei lehetnek az egész napos vásári sokadalomnak.

Egész napos programok:
Kézműves és népművészeti kirakodóvásár
Mesterségek utcája
Gasztronómiai bemutatók, hagyományos magyar népi étkeket készítő látványkonyhák, hungarikumok
Magyar kézműves Borterasz
Világfa regélő meselabirintus és mesekert
Tojásleső Tündérkert és Kézműves Alkotóház
Kosaras körhinta és népi játékok játszótere
Állatsimogató és lovas kert

Kiemelt együttműködő partnerek:

MTVA, Duna Televízió, Budavári Önkormányzat, Székelyudvarhely, Várgondnokság, Hilton, Pesti Est, Nők Lapja, Fidelio, Budapesti Történeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Utazásszervezők Szövetsége, Családi net, Egyszervolt.hu, Hop On Hop Off, MESKA

Szeretettel várják Önt is Húsvét Ünnepén a Budavári Palotában.

utisugo.hu

2013.03.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok