HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Család > Meddőség és az Omega-3 hiány

t: 4607

Meddőség és az Omega-3 hiány

Meddőség és az Omega-3 hiány

Az Omega-3 az emberi test legtöbb szervét befolyásolja, ezek közül is kiemelkedik a szív- és érrendszerre gyakorolt hatékonysága. Sőt, hatékony még a belső gyulladások, izületi panaszok, bőrbetegségek, allergia kezelésében is.

Az Omega-3 zsírsavak - melyek főként tengeri halak húsában találhatóak meg - kivédik a koleszterin érfalra való lerakódását, csökkenthetik a szív és érrendszeri problémák kialakulását.

Kevesen tudják azonban, hogy az Omega-3 zsírsavak más jótékony hatással is bírnak, főleg a férfiak élvezhetik potenciára gyakorolt előnyeit.Kutatás a terméketlenség nyomában

Az Illinoisi Egyetemen végzett tanulmányok szerint az Omega-3 zsírsavak javítják a férfiak nemzőképességét, sőt pozitív hatással vannak az egyes típusú cukorbetegségre is.

"Vizsgálatainkban speciális génkezelt egereket használtunk, akiknél hiányzott egy enzim, ami a DHA (dokozahexa-enoilsav) előállítása szempontjából alapvető. A DHA hiányában a hím állatok meddők voltak, kevés, és bizarr alakú spermiumokat termeltek, melyek nemzésképtelenek" - mondja az Illinoisi Egyetem táplálkozáskutatója, Manabu Nakamura.

A DHA-tartalmú, Omega-3-ban dús étrend azonban teljesen visszaállította a nemzőkészséget. A DHA az omega-3 zsírsavcsalád alapvető összetevője, többek között a növényi olajak, a szójabab és a repce tartalmazzák.

Ez a vizsgálat volt az első, amely alátámasztja a DHA közvetlen fontosságát a férfiak nemzőképességéhez, annak ellenére, hogy néhány korábbi vizsgálat már felvetette, hogy a zsírsavak alacsony szintje kapcsolatba hozható az alacsony spermaszámmal, és azok csökkent mozgási képességével.

Nakamura és munkatársai a továbbiakban is az Omega-3 termékenységet befolyásoló hatására koncentrál, a következő tanulmányokban a jelenség molekuláris magyarázatát keresik.

Mensvital.hu

Ha Önnek is fontos szervezete egészsége, az alábbi linken további hasznos információkat találhat az Omega-3 zsírsav áldásos hatásáról!

www.mensvital.hu/termekek/vercukorszint_vernyomas/


2012.10.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok