HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Érdekességek > Kegyetlen bűnöző a hős rendőr gyilkosa

t: 5645

Kegyetlen bűnöző a hős rendőr gyilkosa

Apátfalva - Hírhedt osztrák gengszter küldte szándékosan a halálba az önfeláldozó motoros rendőrt! Thomas B. (34) rutinos bűnözőként hazájában már 28-szor került szembe a törvényekkel: többször fegyveres rablásért állt a bírák elé, de nemegyszer előfordult olyan is, hogy hivatalos személyre támadt. Talán ezzel is magyarázható, hogy indulatainak a tragikus csütörtöki délután sem szabott semmi határt.

A döbbenetes részletek pénteken váltak világossá. Csütörtökön négy német rendszámú Hummer száguldott át Apátfalván, amikor a gyorshajtókat egy traffipaxoló rendőr lekapcsolta. Thomas B.-nek azonban esze ágában sem volt a bírságot kifizetni, sőt még neki állt feljebb, ezért szó nélkül faképnél hagyta az őt igazoltató zsarut, aki azonnal erősítést kért. Kenéz Imre (†34) motoros rendőr és társa szirénázó motorjával percek alatt utolérte a humme­rest, aki ahelyett, hogy félreállt volna, Imre társára húzta luxusterepjáróját, ám neki volt annyi lélekjelenléte, hogy kivédje a végzetes ütközést.


Kórházban. Felvételünkön az osztrák ámokfutó, Thomas B. szegedi kórházi ágyán. Innen szállították Tökölre, a rabkórházba

Imre – látva a megvadult sofőrt – azonnal megelőzte a monstrumot, és miután egy kereszteződésben letámasztotta motorját, feltartott kézzel intette le a Hummer-konvojt. A mit sem sejtő motoros járőr a terepjárók irányába indult, amikor a férfi gázt adott, és hatalmas autójával maga alá gyűrte a rendőrt és annak motorját is.

A megvadult sofőr ámokfutását a mögötte álló túratársai végig mobiltelefonra rögzítették, így a felvételeken jól látszik, amint az önfeláldozó rendőrnek esélye sincs a többtonnás gépszörnnyel szemben.

– Hiába akadt fenn a terepjáró, az osztrák sofőr még mindig nem adta meg magát. A rendőrkollégák ezért tüzet nyitottak rá: összesen 13-szor lőttek, ebből négy golyó találta el – ecsetelte a részleteket Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Az ámokfutó férfi lőtt sérülései ellenére is még legalább 15 percig közelharcot vívott Imre két rendőrtársával, mire azoknak végre sikerült megbilincselniük. Miután az osztrák rendőrgyilkost elvitték, drogkereső kutyákkal kutatták át mind a négy luxusterepjárót, de csupán Thomas B. autójánál jeleztek az ebek.

Az mára biztossá vált, hogy a férfi drog hatása alatt cselekedett, szervezetében ópiát- és morfinszármazékot is találtak – tette hozzá a szóvivő.

A rendőrgyilkost péntek hajnalban próbálták meg kihallgatni, ám nem tett vallomást, sőt a gyanúsítással szemben még panasszal is élt. Ennek ellenére a szegedi klinikán előzetes letartóztatásba helyezték, majd a tököli rabkórházba szállították.

blikk.hu2012.10.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok