HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Szép lábak télen is

t: 2517

Szép lábak télen is

Felmérések, kérdőívek megválaszolóinak döntő többsége állítja, hogy az erős, formás lábak a legszebbek! Jó hír, hogy nekünk is lehet formás, izmos lábunk! Csak meg kell dolgozni érte, de keményen! Aki soha nem sportolt, annak szinte a nulláról kell kezdenie. Aerobic, futás és súlyzós edzés. Mindezeknek kombináltan kell jelen lenniük fitnessprogramunkban. Zsírégető feladatként a gyors gyaloglás, futás, lépcsőzés a legmegfelelőbb, de a guggolásnál hatásosabb láb- és fenékformáló gyakorlat nincs is. Vállszélességű terpeszben állva, egyenes háttal és kidüllesztett mellkassal lassan guggoljunk le, felemelkedésnél pedig húzzuk be farizmunkat. Ajánlatos megkísérelni 40 ismétlést.

Túl vagyunk a legfontosabb teendőkön, jöhetnek tehát az egyéb, kevésbé hatékonyan megoldható problémák. A gödröcskék, narancsbőrből fakadó hurkácskák és lyukak, amik még a legsoványabb nőtársaink életét is megkeserítik. A narancsbőr női mivoltunk velejárója, a férfiakénál lazább szövésű szöveteink megereszkedésének eredménye. Mindenféle csodaszernél jobban hat a rendszeres sportolás és sok folyadék fogyasztása. Az aerob gyakorlatok végzése például ultra-hatékony cellulitromboló módszer. Egy kísérlet folyamán 34 narancsbőr-problémás nőt figyeltek meg nyolc héten keresztül, amint rendszeres aerobic és súlyzós gyakorlatokat végeztek. Az eredmények nagyszerűek voltak. Mindenikük esetében csökkent a cellulitiszes felület nagysága, 73%-uk pedig azt nyilatkozta, hogy "sokkal kisebb" lett a narancsbőrös rész. Nem, egyikük sem jelentette ki, hogy teljesen eltűnt a bőrcsúnyaság, de a "sokkal kevesebb" már nagyon jó hír! A költséges bedörzsöléses módszerrel alkalmazandó krémek nagy része ámítás, munka nélkül soha nincs eredmény.

A szőrtelenítés-probléma: nem elhanyagolandó női lábak esetében a szőrtelenítés problémája. A legtöbbet hangoztatott panasz a borotválás utáni kiütés vagy karcolások, és a rövidtávú eredmények, vagyis ha a szőr szinte másnapra visszanő. Hogy ez utóbbit elkerüljük, mindig zuhanyozás alatt, és nem fürdővízben ázva borotváljuk lábunkat. A forró fürdővízben a bőrünk kicsit megduzzad és eltakarja a szőrszál tövét, tehát nem tudunk a borotvával a szőrszál tövéig hatolni. Így aztán az enyhe bőrduzzanat elmúlása után a szőrszál töve előbújik.
A karcolások elkerüléséért cserélje borotvája pengéjét már öt használat után, hogy a kicsorbult penge ne "nyúzza le" a bőrt.
Gyantázáskor a fájdalom a legnagyobb probléma. Kozmetikusok tanácsa, hogy fogyasszunk kevesebb koffeint a szőrtelenítés előtti napon, mert a kávé érzékenyebbé tesz a fájdalomra. Ha gyantázásra jelenkezünk kozmetikusunknál, kérjünk időpontot két héttel a menstruációnk után, mert a bőr ekkor a legkevésbé érzékeny. Gyantázás előtt 24 órával ne hámlasszunk, ne szoláriumozzunk, ne szaunázzunk és ne vegyünk forró fürdőt. Némelyek ajánlják, hogy fájdalomküszöbünk kitolása érdekében 20 perccel a gyantázás előtt vegyünk be egy fájdalomcsillapítót. Asszonya válogatja.

2005.03.06

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok