HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Divat > Hasznos tippek szandálszezonra

t: 4968

Hasznos tippek szandálszezonra

Itt a május, lassan megérkezik a nyár, érdemes kicsit több időt fordítani a lábápolásra is!

1. Lépésről lépésre
Kezdd a házi pedikűrt egy kellemes lábfürdővel: meleg vízbe tegyél 4-5 csepp citromfűolajat, és áztasd benne a lábadat 15 percig. Így a bőr és a köröm felpuhul, és könnyebb lesz vele dolgozni. Habkővel szedd le róla a bőrkeményedéseket, öblítsd le, és töröld szárazra.

2. A szép körmökért

Ezután vedd kezelésbe a körmeidet. A felázott körömágybőrt óvatosan told vissza egy arra alkalmas, puha fejű eszközzel. A körömvéget reszeld a kívánt hosszúságra, a sarkokat viszont semmiképpen se vágd ki, mert benőhetnek, begennyesedhetnek. Ezután öblítsd le, és szárítsd meg a lábfejedet, majd kenj a körmökre egy réteg színtelen lakkréteget. Amint az alaplakk megszáradt, fesd ki a körmeidet a kiválasztott színű termékkel!

3. Bőrápolás

Naponta érdemes használni a speciálisan a talpon lévő bőrkeményedések megelőzésére alkalmas bőrpuhító krémet vagy testápolót. Jól masszírozd be a kencét, várj, amíg beszívódik, majd bújj pamutzokniba vagy puha papucsba. Heti-kétheti rendszerességgel alkalmazz lábradírt is: a nedves bőrt finoman masszírozd át a szemcsés anyaggal, mosd le, illetve szárítsd meg a lábadat. Ezután kend be hidratáló krémmel.

4. Ezt bízd a szakemberre
A tyúkszem eltávolítása és a benőtt köröm kezelése kellő odafigyelést, gyakorlatot és szakértelmet kíván. Épp ezért ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, aki biztos kézzel, szakszerűen oldja meg a problémát, vagy adott esetben orvosi beavatkozást javasol. Persze, az egyszerűbb műveletek, például a körömágybőr eltávolítása esetében is fontos a biztos kéz. Ha félsz attól, hogy felsérted a körmödet, a bőrödet, inkább fordulj pedikűröshöz!

blikk

2012.05.01

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok