HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Életforma > Magyar fegyverszekrények egy luxusautó áráért

t: 6077

Magyar fegyverszekrények egy luxusautó áráért

Korábban írtunk már kifejezetten páncélszekrényekről is, ám ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy akik az értékeik közé sorolják fegyvereiket, azok milyen luxustárolók közül tudnak választani. Egy komolyabb modell akár 7 millió forintba is kerülhet.

Az első luxus fegyverszekrények elkészítését az egyre fokozódó vevői igények alapozták meg, válaszolja kérdésünkre a Trezor-Liktor projektmenedzsere, Dr. Prekop Tamás, akit arról kérdeztünk, vajon vesz-e ilyesmit ma bárki Magyarországon.A vadászok, sportlövők és fegyvergyűjtők között akadnak jó néhányan, akik igazán értékes fegyvereket tartanak otthon és fontos számukra az igényes és biztonságos prémiumkategóriás fegyvertároló. A cég 25 éve foglalkozik mechanikus vagyonvédelmi termékek, köztük egyedi fegyver-, és páncélszekrények gyártásával, hat éve pedig megalapították a Trezor Manufaktúra ágazatot, ahol kizárólag egyedi megrendelések alapján terveznek, készítenek luxus fegyver-, és páncélszekrényeket.

Ezen a téren hol kezdődik a minőség?

A prémiumkategória mindig valami egyedit, valami átlagon felüli értékekkel bíró terméket jelent. Mi például valódi fa és bőr burkolatokat készítünk, a szekrényeink pedig kézzel készülnek, első osztályú alapanyagokból.

A luxus kategóriában bőven benne van a magas fokú biztonság is, nem?

Igen. Számos innováció gondoskodik arról, hogy a vevői igény és a biztonság összhangját megteremtsük. A manufaktúra termékeink mindegyike az európai EN 1143-1 szabvány szerint került bevizsgálásra és minősítésre kiváló részleges és teljes áttörési értékekkel.De példaként említhetném a "HideLock System" zárelhelyezést, ami a zárszerkezet faburkolat alá rejtését jelenti. Esztétikussá, ugyanakkor még biztonságosabbá teszi a szekrényeket. Ezt például mi fejlesztettük ki.

Milyen extrákat lehet kérni?

Több mint 30 fajta valódi bőrből, egzotikus fafajtából (khaya mahagóni, afzélia, teak, rózsafa, merbau) dolgozunk, de persze más anyagokból is lehet válogathatni (karbon).
A bőr elkészítésénél lehetőség van a cérna színének és a bőrbe varrt mintázatnak a kiválasztására, illetve monogram vagy bármely motívum hímzésére is.

Mennyire kötött a belső kialakítás?

A speciális kívánságokat mind a külső, mind a belső kialakításánál maximálisan figyelembe vesszük. Bár kínálunk egy alapfelszereltséget kiindulásként, a tapasztalataink szerint a végső kialakítás mindig annyira egyedi lett, hogy gyakorlatilag nem készült két egyforma szekrény.

Vannak nagy slágerek?

Úgy látjuk, hogy előszeretettel választanak kézzel faragott díszítő elemeket, amelyeket saját ízlésükhöz igazodik, de számos egyedi réz díszítés is kerül a szekrényekre.

Milyenek voltak a legextrémebb megrendelések?

Talán az egyik legutóbbi, ahol külföldi vadászok három szekrényt kértek egybe építve, valódi dió burkolattal és külön az általuk megálmodott méretekkel. Így a szekrény együttes majdnem 3 méter széles, 2,3 méter magas és több, mint 1500 kiló lett.
Volt egy másik, egészen egyedi megrendelés is, ami egy magyar fiatalembertől érkezett. Egy klasszikus szekrényen gondolkodott, de többszöri, személyes egyeztetés után arra a döntésre jutott, hogy az enteriőrjéhez jobban illene egy minimál designos fegyverszekrény. Majdnem egy évnyi tervezés és kivitelezés után elkészült a fegyvertároló, ami szerintem a maga nemében is egyedülálló és új kategóriát teremtett az ilyen típusú szekrények világában.

Milyen országokba exportálnak?

Nemrég jöttünk haza a 39. IWA & OutdoorClassics nemzetközi fegyver és vadászkiállításról, ahol potenciális közel-, és távol-keleti érdeklődök is megfordultak a standunkon. Mind az öt földrészről érkező kereskedővel és megrendelővel tárgyaltunk. Nyolc közép-európai országba szállítottunk rendszeresen, és tárgyalásokat folytatunk észak-európai érdeklődőkkel is.

Hol kezdődik egy alap modell ára, és mi volt a legdrágább modell?

A legkisebb fegyverszekrény alapára nettó 6 ezer eurónál (1,8 millió forint) kezdődik, de ezt az összeget még számtalan extrával lehet növelni. A legutóbb egyedi árajánlat végösszege - mely egyben a legdrágább modell is - nettó 23 ezer euró (1,8 millió forint) volt.

Van rá garancia?

Az általunk gyártott acélszerkezetekre 25 év garanciát adunk.Volt rá példa, hogy feltörték?

A cég fennállása során többször próbálkoztak már az általunk gyártott páncélszekrények feltörésével, de ez idáig sikertelenül. A legutóbbi próbálkozás kimerült az ajtó feszegetésében, ütlegelésében, de ezek csak felszíni sérülések voltak, számottevő kárt nem tudtak okozni a támadók.

Van "nőiesebb" modell is?

A jövőben szeretnénk kifejezetten hölgyeknek készülő szekrénnyel, de erről többet egyelőre nem árulhatunk el.


deluxe

2012.04.25

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok