HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Ezzel kend magad hidegben!

t: 5649

Ezzel kend magad hidegben!

A téli hónapok sokunk bőrén nyomot hagynak. Ilyenkor gyakran tapasztalhatja az érdes bőr kellemetlen érzését. Hogyan maradhat bőre az időjárás ellenére is puha és bársonyos?
A hűvös reggelek, a csípős szél, a fűtés kiszívja bőréből a nedvességet, ezért érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a táplálásra.

A ránctalanító és feszesítő krémek helyett ezekben a hónapokban válassza inkább a vitamindús, zsírosabb változatokat. A legjobb testápolók víz- és olajbázisúak, a mandulát, avokádót, aloe verát vagy mézet tartalmazóak gyengéden hidratálják az igénybe vett, érzékeny bőrt. Hasznos lehet a fürdővízbe csöpögtetett, vagy a még nedves bőrre kent babaolaj is.

Az arcbőrének védelmére is fokozottan ügyeljen, mellőzze az alkoholos arctisztítót, használja inkább kímélő tisztító tejet. Az arcradírozást ilyenkor se hanyagolja, távolítsa el az elhalt hámsejteket, ezzel is felturbózhatja az ellustult vérkeringést. Utóbbit azonban ne vigye túlzásba, mert az érzékeny bőrt még inkább irritálhatja. Testradírozás után pedig ne feledkezzen meg a megfelelő hidratálásról sem.

Segítenek a házi pakolások

Az egészséges és sugárzó bőr érdekében ilyenkor különösen ajánlott a pakolások használata, amiket házilag is könnyedén elkészíthet. A méz-túró kombináció például értékes tápanyagokkal látja el a berepedezett bőrt, de kiválóan hasznosítható erre a célra a sárgarépa, az ananász, a banán vagy az avokádó is.

Legyen kéznél!

Ilyenkor többször érdemes kezet mosni, hogy a vírusos betegségeket elkerülje, ám a bőr hamarabb kiszáradhat. Mindig legyen kéznél krém, hogy ha szükség van rá, használni tudja. Ha hideg időben huzamosabb ideig a szabadban tartózkodik, húzzon kesztyűt.

Téli folyadékpótlás

A szépséghez nem elég a külső ápolás. Fogyasszon naponta minimum 2 liter folyadékot, leginkább vizet vagy gyógyteát, hogy belülről is kellőképpen biztosítsa a test megfelelő hidratálását. Az egészséges táplálkozással tovább javíthat bőre állapotán. Télen kevesebb friss gyümölcs, zöldség áll rendelkezésre, de ha kellőképpen odafigyel táplálkozására, akár a szokásos náthát, influenzát is elkerülheti, legalábbis gyorsabban átvészelheti. Ne feledkezzen meg a mozgásról. Egyik bőrápoló termék sem javítja úgy vérkeringését, s nem lesz tőle bőre olyan rugalmas illetve feszes, mint egy kiadós sétától vagy kocogástól.

Hajápolás

A vitamindús táplálkozás hozzájárul a hajápoláshoz is. E mellett azonban, különösen a téli hónapokban kényeztesse hajkoronáját tápláló pakolásokkal, balzsamokkal, a vasalást, a szárítást pedig lehetőleg kerülje.

Cserepes ajkak

Szeles időben az ajkak is védelemre szorulnak. A gyümölcsös balzsamokat ilyenkor inkább hanyagolja, válassza helyettük a természetes növényi olajakat, viaszokat tartalmazó készítményeket.

Blikk.hu

2012.01.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok