HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Afrika > Ősszel húzzunk Afrikába!

t: 4612

Ősszel húzzunk Afrikába!

Alig kezdődött el az ősz, de már jegesmedvék flangálnak a Nagykörúton? odafagytak a gagyiárusok a horvát és a görög partokhoz? Itt az ideje, hogy kicsit délebbre tekintsen! Észak-Afrikába, illetve a Közel-Keletre ilyenkor érdemes utazni.Hogy miért? A magyarázat roppant egyszerű: mert ott még ősszel is garantált a 30 fok, szemben Dél-Európával, ahol a szeptember és az október kissé változékony lehet. Nincs viszont már agysorvasztó hőség, ami ezt a térséget jellemzi a nyári hónapokban.

További pozitívum, hogy szeptemberben Európa szerte megkezdődött a tanítás, és véget ér a nyugat-európaiak szabadságolása is, így jóval kevesebb turistával osztjuk meg a vakációnkat. A szállodák személyzetének több ideje marad ránk, nincsenek menekülttáborra emlékeztető strandszakaszok és rohangáló gyerekcsoportok is eltűnnek.

A főszezon végével az árak is mérséklődnek, hiszen egyre több az üresen tátongó hotelszoba, amelyet az utazási irodák meg akarnak tölteni vendégekkel. Ha a családosoknak nem is ideális ez az időpont, a romantikázásra vágyó párok, vagy baráti csoportoknak érdemes meghosszabbítaniuk a nyarat!

Tunézia


Október végén kezd hűvössé válni az idő az észak-afrikai országban, addig nyugodtan lehet fürödni a Földközi-tengerben. Néhány utazási iroda már 50 ezer forint plusz repülőtéri illetékért kínál félpanziós ellátással szobát Hammamet, Sousse, vagy más üdülővárosban. Az ötcsillagos ellátásért 80-150 ezer forintot kell fizetni. November után már csak azoknak ajánlott, akik nem feltétlenül akarnak már napozni, viszont gutaütés nélkül élveznék Tunisz óvárosát, Karthago romjait, vagy a Szahara dűnéit.

Egyiptom


Hurghada és Sharm al Sheikh üdülővárosokban még novemberben is teljes a nagyüzem, sőt az igazán gyakorlott turisták ilyenkor érkeznek meg. Figyelem, szeptember végéig a 40 fok sem lehetetlen! Az árak egy kicsit drágábbak, mint Tunéziában: a félpanziós ellátás 80 ezerbe, az all exkluzív nyaralás 100-120 ezerbe kerül.

Jordánia

Szintén novemberig tart a szezon, és itt még kisebb a tülekedés ősszel, mint az előbb említett két országban. A meleg és száraz sivatagi levegő pedig üdítőleg hat az őszi lucsokból érkező magyar vendégre.

Blikk.hu

2010.09.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok