HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > IT > Biztonság > Stop a vírusoknak

t: 4820

Stop a vírusoknak

Már-már unalmasnak is tűnhet az állandó figyelmeztetés, pedig fontos, hogy komolyan vegyük, ha meg szeretnénk őrizni személyes adatainkat és számítógépünk „egészségét". Gombás László, a Symantec szakértője is óvatosságra int, hiszen mint mondja, a kiberbűnözők semmitől nem riadnak vissza, mindig újabb és újabb lehetőségeket keresnek a „támadásra".Gyenge pontok

Ki gondolta volna, hogy már valamilyen éppen aktuális téma után kutatva is áldozattá válhatunk? Pedig igaz, hiszen egy keresőszó is veszélyt jelenthet személyes adatainkra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Norton legfrissebb felmérése, amelyből kiderül: minden harmadik keresőszó károkozót tartalmazó fertőzött weboldalra mutat. A 2010 februárja és májusa között végzett kutatás során a 300 leggyakrabban használt keresőszót (ilyen volt a FIFAvilágbajnokság vagy haiti földrengés) fi gyelték, és elemezték az arra kiadott top 30 ezer találatot. A három hónap alatt bizony több olyan nap is volt, hogy a 300 keresett kifejezésből 250 olyan oldalakra mutatott, amelyek több mint 10 százaléka fertőzött portálra irányított.

Ingyen letölthető Némelyik vírus anélkül fertőzi meg a számítógépet, hogy az adott fájlt letöltenénk vagy telepítenénk. Ám a veszélyeket mi is ki tudjuk védeni, ráadásul vagyonokat sem kell rá költeni. Például a Norton ingyen letölthető programja, Norton Safe Web Lite időben azonosítja a kockázatos weboldalakat, még mielőtt a keresési eredmények között rákattinthatnánk. A telepítés után a programot az Internet Explorer (6.0 vagy magasabb verzió) és a Mozilla Firefox (3.0 vagy magasabb verzió) is támogatja.

Blikk.hu

2010.08.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok