HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Divat > A sztár-bikinik már rég elfogytak, a többi viszont féláron van

t: 7041

A sztár-bikinik már rég elfogytak, a többi viszont féláron van

Megnéztük, hol lehet jó bikinit vásárolni: akárhol, ugyanis már a ruhaboltokban is van külön fürdőruha-szekció. A bőség zavarában a trendek sem segítenek, hisz idén minden divatosnak számít. Jó hír, hogy annak ellenére, hogy a nyárból még rengeteg hátra van, a legtöbb strandcuccot már fél áron kínálják, így még kevesebb pénzből lehetünk divatosak augusztusi nyaralásunkon.

Ahogy a Cosmo Bikini Show [1]-n már kiderült, idén minden divatosnak számít, talán csak a tangás bikini és a tigrisminta nem. Persze ilyet is találtunk a boltokban, meg arany-lamé tankiniket, és rengeteg ízléstelen mintát. Egyébként a sok plázát bejárva kicsit konkretizálódott a "minden divatos" kijelentés: pöttyös, kockás, csíkos, lila, fekete (de ribancos), virágos, fodros, flitteres, metál. Ezeket lehet kapni. És a hagyományos fazonok mellett még mindig nem tettek le arról a boltok, hogy tankinijeiket ránk sózzák


A sokak által hiába keresett limitált szériás bikini

Mivel bármelyik bevásárlóközpontban találunk 500 méteren belül olyan boltot, ahol 5000 forint alatt lehet két részes szettet vásárolni, érdemes a minőségre különösen odafigyelni. Ha kellemetlen érintésű vagy ránézésre is vékony anyagú fürdőruhát találunk, ne vegyük meg 900 forintért sem, tényleg nem lesz az jó semmire.

Csíkos, pöttyös, virágos
A Calzedonia minőség szempontjából megbízható, de az áraik magasabbak, mint a többi, fiataloknak szóló bolté. Most minden fürdőruhát – már ami még megmaradt – fél áron kínálnak. Természetesen a limitált szériás sztár-darabok már májusban elfogytak [2], de a többi fürdőruhából még majdnem minden méretben van. Megnyugtató, hogy a ritka ízléstelen, fekete matt kígyónyomatos, vastag aranylánccal díszített darabokkal tele van az állvány – talán így kevesebb lesz belőle a siófoki aranyparton – és az extra fazonú tankinik (kétrészes fürdőruha, hosszú felsőrésszel, mely a hasat takarja) és trikinik (átmenet az egyrészes és a bikini között) sem fogytak nagyon: az hagyján, hogy érdekes mintázattal barnulhat viselőjük, de a hason csavart, szegecses, 16.000 forintos darab tényleg csak kevés csodanőn – például Gisele Bündchenen – mutat jól.


Gisele Bündchen 16.000 forintos trikiniben pózol

Az üzeletek kínálatát nézve szembetűnő, idén a kifordítható bikini is nagy sláger: egyik oldala pöttyös, másik virágos, vagy csíkos és egyszínű, stb. Ezek praktikus, jól kombinálható alsó- és felsőrészek, de még fél áron is drágábbak, mint más boltok teljes árú kínálatai. Apropó Calzedonia: fehér fürdőruhát itt érdemes venni, mert két réteg anyagot használnak, így nem látszik át vizesen sem.

A Tezenisben a bikinik egyelőre nincsenek leárazva, de még így is csak 2790 forintba kerül egy alsó, plusz ugyanennyibe a hozzá szabadon választott felsőrész. A felhozatal kísértetiesen hasonlít a Calzedoniáéra, és az anyagok sem tűnnek ócskábbnak. Kattintson az alábbi képre a Cosmopolitan Bikini Show-jáért, amelyben szinte valamennyi trendre találhat példát!A H&M hatalmas kampánnyal szállt be a bikini-versenybe, minden metrómegállóban az ő fürdőruháikban vigyorognak a szupermodellek: ráadásul az árak sem vészesek. 2500 forintért kapunk teljes szettet, és a választékra sem lehet panasz. A minták ugyanazok, mint a többi boltban, kicsit már unalmas a csíkos, pöttyös, virágos, flitteres, kockás, lila, stb, de idén ez van. A H&M-nél hagyományos háromszögbikinit nehezebb találni, mint az általuk agyonreklámozott csíktopot: a legtöbb felsőrész csak egy 10 centi széles anyag-csík, a mellek között megcsavarva. Középről indul a nyakbakötő pánt. Nagymellűeknek nem biztonságos, mert bármikor félrecsúszhat a kesekeny felsőrész.

Mindenhol voltak flitteres fürdőruhák, a legtöbb sajnos nagyon bénán nézett ki. Az egyetlen valóban szép flitteres bikinit az Oyshoban találtuk. A sötétkék, háromszög fazonú kétrészest most féláron megvehetjük.

Kinyúlik, megfakul, átlátszik
Benéztünk a New Yorkerbe és a Jeans Clubba is: nem fürdőruháért mentünk, de azt is találtunk. A Jeans Clubban nagy betűkkel ki volt írva, hogy már 699 forinttól van bikini, de a legolcsóbb, amit találtunk 1000 forint körül járt. A minták jellemzően harsányak, – megkockáztatjuk – ízléstelenek voltak, a bikinik anyaga és a mellrészek szivacsa pedig ránézésre sem bírna egy kéthetes nyaralást. A New Yorkerben ízlésrendőrségért kiáltottunk: arany-lamé tankini, fekete kígyós és fehér tetkómintás bikinik... Ráadásul a felsőrészekben vastag szivacs, ami ha egyszer felszívja magát vízzel, sose szárad meg.

A Tescoban is kerestünk fürdőruhát: a Bikini Shown látott vagy reklámozott darabok közül egyet se találtunk, de volt nagyon vékony anyagú úszódressz 2200 forintért és kicsit strapabíróbbnak tűnő, kifejezetten nagyméretű hölgyeknek tervezett egyrészes türkizkék fürdőruha valamivel drágábban.

És végül a Women’s Secretet sem hagyhattuk ki. Kicsit csalódtunk az idei bikini választékukban. Szépek a fürdőruhák, kellemes etno mintákkal, csíkokkal, virágokkal. Az áruk sem kellemetlen a leárazás után, alsó 2000, felső 2300 forint körül kapható. Csak a bikinik pántjai nem stimmelnek: húsba vágó vékony fonalak, spárgák hivatottak helyükön tartani az anyagdarabokat. Mielőtt egy ilyen bikini mellett döntünk, mindenképp hosszan próbálgassuk, és ha bevág a vállon a vékony zsinór, inkább ne vegyük meg: nagyon fájdalmas tud lenni a kemény spárga a lepirult vállon.

index
2010.07.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok