HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Foci > Disszidált négy észak-koreai focista a vb-ről?

t: 2515

Disszidált négy észak-koreai focista a vb-ről?

A Koreai NDK labdarúgó-válogatottja pénteken sajtótájékoztatót tart az ügyben, hogy négy játékosa miért nem jelent meg a keddi, brazilok elleni világbajnoki mérkőzésen a dél-afrikai Johannesburgban.

A dél-koreai Ilgan Sports című lap értesülése szerint a kapus Kim Mjong Von, a csatár An Csol Hjok, valamint két középpályás, Kim Kjong Il és Pak Szung Hjok nem volt jelen a 2-1-re elveszített találkozón.

Az újság nem közölte, honnan származik az információja. A hír kitér rá, hogy Észak-Korea előzetesen 23 fős keretet adott meg a Brazília elleni összecsapásra, azonban később a listán már csak 19 név szerepelt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) cáfolta: a sajtóértesülésekkel ellentétben nem tűnt el négy észak-koreai játékos, mindannyian a csapattal együtt készülnek.

Gordon Watson, a FIFA médiamunkatársa a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek elmondta: az eltűnésről szóló jelentések pletykán és a brazilok elleni meccs előtti jegyzőkönyv elgépelésén alapultak. "Az elmúlt éjszaka találkoztam az észak-koreai delegáció tagjaival, és arról tájékoztattak, hogy minden játékos a válogatottal van" - mondta Watson. Arra kérdésre, hogy a négy futballista esetleg politikai menedéket kért volna úgy felelt: szó sincs ilyen drámai eseményről, emberi hiba áll az ügy hátterében.

A KNDK együttese legközelebb hétfőn lép pályára Portugália ellen.

Blikk.hu

2010.06.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok