HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Érdekességek > Magasvasút ível át a dél-afrikai futballvébé stadionja felett

t: 4980

Magasvasút ível át a dél-afrikai futballvébé stadionja felett

Az idei futballvébé durbani stadionja, a Moses Mabhid stadion már tavaly óta készen áll, és azóta már meccseket is tartottak benne. Leglátványosabb eleme a 104 m magas parabolaív, amely több mint puszta építészeti attrakció: sikló visz fel a tetejére, az itt lévő kilátóból pedig lenyűgöző panoráma nyílik a városra és az Indiai-óceánra.

A 70 000 néző befogadására alkalmas stadion Moses Mabhida államférfiról kapta a nevét. A gmp Architekten tervezte létesítmény is a kifejezetten a világbajnokságra épült öt új stadion egyike. A vébé után csökkentett, 56 ezer fős befogadóképességgel sporteseményeken kívül kulturális rendezvényeknek ad majd helyet. A főbejárathoz hosszúkás, elnyújtott formájú park vezet.

Építéséhez részben felhasználták a korábban itt álló lebontott stadion anyagát, többek között köbméter bontott betont. A tetőszerkezet PTFE fóliából készült, amely 50 százalékban átengedi a fényt. A tervezésnél fontos szempont volt az energia- és víztakarékosság.

A 2010-es futball-világbajnokságra a Dél-Afrikai Köztársaság öt új stadiont épít, ezek mellett öt már meglévőben rendeznek mérkőzéseket. Az új stadionok építése 1,3 milliárd dollárba került.

index

2010.06.07

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok