HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Foci > Koeman kapitány felkészült a kirúgására

t: 2458

Koeman kapitány felkészült a kirúgására

A futballválogatott siralmas veresége után magyarázkodott a szövetségi kapitány, és már elbocsátásáról is beszélt: nem lepődne meg.

Erwin Koeman, a magyar futballválogatott holland szövetségi kapitánya tudja, hogy csapata gyengén teljesített szombaton, a németek ellen 3-0-ra elveszített barátságos mérkőzésen.

"Óriási volt a különbség, főleg a kondicionális állapot miatt, ugyanis nálunk most fejeződött be a bajnokság, a németek pedig a dél-afrikai világbajnokságra készülnek" - mondta az edző.

A vendégek az első félidőben Lukas Podolski büntetőjével szereztek vezetést, a fordulás után Mario Gomez, majd Cacau talált be.

Koeman hozzátette: a tétmérkőzésekig már csak legfeljebb két-három felkészülési meccset tud vívni csapata, így ezeken a barátságos találkozókon kell kísérletezni, amit lehet. Így fordulhatott elő, hogy Juhász Roland, aki eddig a védelem legjobbja volt, szombaton védekező középpályásként kezdett.

"Azért játszattam előrébb Juhászt, hogy egy kicsit agresszívabb legyen a középpályánk, de a második félidőben már visszarendeltem a helyére" - mondta a szakvezető.

"Elég furcsa volt. Életemben másodszor játszottam ezen a poszton, ez egy teljesen más szerepkör, én inkább szeretnék a védelem közepén maradni, ha lehet. Többször is elvitt előre a hév" - kommentált Juhász.

Koeman szerint továbbra is abból kell kiindulni, hogy a világbajnoki selejtezőkön olyan jó eredményt ért el az együttes,amilyet már rég nem.

"A szurkolóknak azt üzenem, hogy ne aggódjanak, az Eb-selejtezőkön egy más állapotban levő csapatot láthatnak majd" - ígérte Koeman, viszont felkészült a kírúgására is: "Ha közben a vezetőség úgy dönt, hogy mással képzeli el a válogatottat, a döntését elfogadom”.

index

2010.05.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok