HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Foci > Lipcsei Péter: 646

t: 2042

Lipcsei Péter: 646

MISKOLC ‒ Történelmet írt Lipcsei Péter (38). Az FTC labdarúgója beérte Sárosi Györgyöt (†80), és beállította klubcsúcsát. A DVTK elleni bajnoki mérkőzésen 646. alkalommal lépett pályára az FTC színeiben. Lipcsei 1990 nyarán Kazincbarcikáról igazolt az FTC-hez, majd néhány évi légióskodás után 2000 óta játszik megszakítás nélkül az FTC-ben. „El sem tudom mondani, mit jelent ez a nap nekem – kezdte Lipcsei Péter.

– Eszembe nem jutott 1990 nyarán, hogy csúcstartó lehetek az FTC-ben. Nagyon motivált, hogy utolérjem Sárosi Györgyöt. Amikor tavaly a jövőmről tárgyaltam a vezetőkkel, azt kértem, egy évet hadd játszszam még. Mindenképpen a Fradi NB I-es labdarúgójaként akartam visszavonulni és szerettem volna elérni a rekordot." Az FTC középpályása a 78. percben lépett pályára a DVTK ellen.

A keddi, Pápa elleni hazai mérkőzésen pedig már egyedüli rekorder lehet, ha játszik. Lipcsei Péternek ráadásul az lenne az utolsó hivatalos mérkőzése az Albert stadionban, mivel a játékos kitart elhatározása mellett: visszavonul.

„Ha kiderült volna, hogy Sárosi Györgynek vannak olyan mérkőzései, amelyeket nem számoltak hozzá a statisztikájához, akkor nem értem volna utol. A döntésem ugyanis végleges, nem folytatom, belefáradtam már a játékba. A három év NB II-es szereplésünk sok volt nekem lelkileg és az NB I-be való visszatérésünk sem sikerült fényesen. Reméltem, hogy a dobogóért küzdünk, ám legjobb esetben is csak hatodikok lehetünk. Emiatt sajnos igencsak keserű a szám íze."

Blikk.hu

2010.05.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok