HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Foci > Győzni még meg kell tanulnunk! (videó)

t: 1904

Győzni még meg kell tanulnunk! (videó)

GYŐR – A cél az Európa-bajnokság! Erwin Koeman (48), a futballválogatottunk szövetségi kapitánya adta ki a jelszót néhány napja, így a tegnapi Magyarország– Oroszország barátságos mérkőzés is már az ősszel kezdődő selejtezősorozatra készülést szolgálta.

Nézd meg a meccs góljait!Nemzeti együttesünk a 2008-as kontinenstorna bronzérmese ellen mérhette le, hogy hol is tart valójában – az 1-1es eredményből kiindulva jó úton jár, de az EB-részvételhez még több kell.

Jó volt látni, hogy a szurkolók továbbra is a csapat mögött állnak. Körülbelül tízezren buzdították a mieinket, lengették a piros-fehér-zöld zászlókat, s bizakodtak abban, hogy a meccsnek otthont adó győri ETO Park a kilencven perc idejére labdarúgásunk Vidám Parkja lesz.


Gólok: 1-0 Vanczák (39.), 1-1 Biljaletgyinov (59.)

Kiállítva: Gyenyiszov 5-2=3 (89.)

Cserék, Magyarország: Buzsáky helyett Tőzsér 5 (46.), Bodor h. Hajnal – (63.), Horváth G. h. Dárdai – (72.), Rudolf h. Szalai – (78.), Huszti h. Koltai – (89.)

Oroszország: Akinfejev h. Gabulov 6 (46.), Pogrebnyak h. Pavljucsenko 5 (46.), Szemsov h. Arsavin 6 (46.), Kologyin h. V. Berezuckij – (83.), Biljaletgyinov h. Bisztrov – (84.)

A magyar tizenegy tagjai próbálták meghálálni a bizalmat, harcoltak, küzdöttek, ráadásul Vanczák Vilmos (26) révén a 39. percben a vezetést is megszerezték. A svájci Sion védője ballábas lövésével nemcsak a nézőknek okozott örömet, de saját maga számára is emlékezetessé tette 45. válogatottbeli fellépését: először szerzett gólt címeres mezben.

Egyáltalán nem lehetett észrevenni, hogy a hazaiak a negyvennyolcadik, a vendégek viszont a tizenkettedik helyet foglalják el a világranglistán, éppen ezért volt érthetetlen a második játékrész visszafogottabb kezdése. Persze az Arsenal ászának, Andrej Arsavinnak (28) és a Tottenham kiválóságának, Roman Pavljucsenkónak (28) a beállásával alaposan megerősödtek az oroszok, Gyinijar Biljaletgyinov (25) találata az 59. percben mégis a „semmiből jött." A vége 1-1 lett, azaz őszig még meg kell tanulnunk győzni.

Az első félidőbeli játékunkkal elégedett vagyok, jobbak voltunk, mint az oroszok – nyilatkozta Erwin Koeman. – Fordulás után az ellenfél megmutatta, hogy remek játékosokból áll, ám a bekapott gól miatt így is szomorú lehetek, mert komoly hiba előzte meg.

Blikk.hu

2010.03.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok