HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Foci > FTC: győztes meccs zárt kapuk előtt

t: 2033

FTC: győztes meccs zárt kapuk előtt

BUDAPEST ‒ Rendőrök lepték el a Fradi-stadion környékét tegnap kora délután, pedig a zöld-fehérek labdarúgócsapata nem az ősi rivális Újpest ellen játszott szombaton. A népligeti metróaluljáró nem volt hangos az FTC-szurkolók hangjától, sőt! Botrányos viselkedésük miatt első tavaszi mérkőzésükön zárt kapuk mögé kényszerültek a fradisták. A Ferencváros drukkereinek egy része még november elején, a DVTK elleni találkozón balhézott. Székeket, műanyag üvegeket dobáltak a pályára, emiatt kellett az első tavaszi fordulóban bűnhődniük. Az Albert stadion környékén így csak a rendőrök várták a Haladás elleni bajnokit, akik a biztonság érdekben teljesen körbekordonozták az Üllői úti stadiont.

Úgy tűnt, az üres lelátók a futballisták kedvét is elvették. Sem a Fradi, sem a szombathelyiek játékosai nem ezen a találkozón nyújtották életük legjobb teljesítményét. Pedig lett volna miért hajtani, mert mindkét együttes a vártnál rosszabbul teljesített. A Fradi tizenhét, a Haladás csak tizenöt pontot szerzett.jobb lett a csapatunk. Főleg Anthony Elding és Csizmadia Csaba jelent erősítést – mondta Craig Short (41), az FTC edzője. – A Haladás erős csapat, de győznünk kell. Nem elégedhetünk meg az egy ponttal."

Shorttal egyetértett Róth Antal (49), a Haladás edzője is. A korábbi válogatott labdarúgó is úgy nyilatkozott, hogy szeretnének kellemes meglepetést okozni. Sikerült, a találkozó első gólját a szombathelyiek szerezték. Az Angliából hazatérő Halmosi Péter (30) távolról lőtt gólt. A Fradi csak egy véleményes tizenegyessel tudott egyenlíteni Ferenczi István (32) révén. A vendégek ezután egy nagy helyzetet kihagytak, s a Fradi által a téli átigazolási szezonban szerződtetett angol Anthony Elding (27) megszerezte a győztes találatot.

„Szerencsések voltunk, teljesítményünk alapján a döntetlen igazságosabb lett volna. A meccs előtt azt mondtam Eldingnek, nem baj, ha kilencven percig semmit sem csinál, csak szerezzen egy gólt. Hallgatott rám" – mosolygott az FTC edzője.

Róth Antal elégedetlen volt a meccs után. – Hiába vezettünk, kikaptunk. A Ferencváros véleményes büntetőt kapott, mégsem a bírót okolom – összegezett a Haladás trénere.

Blikk.hu

2010.02.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok