HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Sütemények, édességek > Íme a franciák édes kedvence!

t: 2896

Íme a franciák édes kedvence!

Fatörzstorta

(Brûche de Noël)

Hozzávalók (12 szelethez):

A tésztához:

80 g liszt
140 g porcukor
3 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 kávéskanál porélesztő

A krémhez:

150 g étcsokoládé
150 g tejcsokoládé
240 ml habtejszín
50 g porcukor

Elkészítése:

1.) A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük habosra a kétféle cukorral, valamint 2 evőkanál hideg vízzel. A fehérjékből vert habot és az átszitált, majd az élesztővel összekevert lisztet is adjuk a masszához, és az egészet alaposan dolgozzuk össze. A tésztát öntsük egy 34 x 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe.

2.) Süssük 15 percig a 180 fokos sütőben, aztán vegyük ki a tepsit, és borítsuk a tésztalapot egy konyharuhára. Amíg hűl, készítsük el a krémet: a kétféle tortabevonót gőz felett olvasszuk meg, keverjük hozzá a porcukrot, majd a tejszínt is, aztán vegyük le a tűzről, és kevergetve hagyjuk hűlni. Végül tegyük be a hűtőszekrénybe. Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, aztán kanalazzuk rá, és egyenletesen osszuk szét rajta a csokoládékrém 2/3-át. Finom mozdulatokkal tekerjük fel a süteményt úgy, hogy stabilan álljon a tálon, és tegyük be 1 órára a hűtőszekrénybe,

3.) Tálalás előtt körben kenjük meg a félretett csokoládés-tejszínes krémmel, és így tálaljuk.

Elkészítési idő: 65 perc+ hűtés

Tipp: Magas kakaótartalmú csokoládét használjon!

Pink.hu

2010.01.24

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok