HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Sport > Szerb csapatkapitánya lett a magyar kéziválogatottnak

t: 3401

Szerb csapatkapitánya lett a magyar kéziválogatottnak

BUDAÖRS — Ilyenre sem volt még példa a magyar kézilabdában: honosított játékos, a Szerbiából származó Eklemovics Nikola (31) lesz a férfiválogatott csapatkapitánya a jövő kedden kezdődő ausztriai EB-n! Az MKB Veszprém irányítója harmadik világversenyére készül együttesünkkel, de most új feladat is vár rá.

– Jó tíz éve, a jugoszláv juniorválogatottban már voltam csapatkapitány, de azóta elkerült ez a megbízatás. Ez akár jó előjel is lehet a mostani torna előtt, hiszen akkor szintén Ausztriában randevúztak a kontinens legjobbjai, s ezüstérmesek lettünk – elevenítette fel az 1998-as junior-EB-t Eklemovics, aki két éve mutatkozott be a magyar nemzeti csapatban.

Meghatározó játékosa lett a válogatottnak, sokat tett azért, hogy a 2008-as norvégiai EB-n nyolcadik, a tavalyi horvátországi vb-n pedig hatodik lett együttesünk.

– Nagyon nehéz csoportba kerültünk, de szeretnénk minél több győzelmet aratni. Azt persze nem tudhatjuk, hogy ez mire lesz elég – tette hozzá Eklemovics, aki meglepődött, hogy rá esett az új szövetségi lasztása. – A válogatottból többen is méltóak lettek volna erre az elismerésre, megtiszteltetés, hogy a meccseken én vezethetem ki a magyar együttest. Csoknyai elismeri, hogy ő jelölte ki Eklemovicsot erre a feladatra.

– Ezúttal mellőztem a demokráciát, nem volt szavazás, én döntöttem. Nikolát jól ismerem Veszprémből, hiszen évek óta együtt dolgozunk, s játéktudása, emberi tulajdonságai alapján egyaránt alkalmasnak tartom arra, hogy a vezére legyen a válogatottnak. Ez is jelzi, hogy nincs különbség a válogatott tagjai között, nem számít, ki hol született, mindenki egyenrangú tagja az együttesnek – fogalmazott a kapitány.

Blikk

2010.01.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok