Mandarinos tiramisu
Hozzávalók (8 adaghoz):
250 g tejszínes krémsajt
250 g tehéntúró
80 g porcukor
125 ml habtejszín
450 g mandarinkonzerv
200 g babapiskóta
3 evőkanál narancslikőr vagy rum
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
1. A krémsajtot, a túrót és a porcukrot egy tálban keverjük csomómentesre. A tejszínt verjük fel, adjuk a túrós krémhez, majd az egészet alaposan keverjük össze.
2. A mandarinszeleteket csepegtessük le, konzerv levét tegyük félre. A babapiskóta felét osszuk el egy téglalap alakú edény alján, és az egész réteget kenjük meg a krém 1/3-ával. Szórjuk rá a mandarinszeleteket, és simítsuk el rajtuk a krém 1/3-át.
3. Körülbelül 200 ml kompótlevet keverjünk össze a likőrrel vagy a rummal. Néhány percig áztassuk ebben a maradék piskótát, aztán egyenletesen osszuk el azokat a krémréteg tetején. Végül az egészet fedjük be a maradék krémmel.
Blikk Nők, 53. hét
4. A kész tiramisut éjszakára helyezzük a hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.
Másnap szórjuk meg a kakaóporral, és így tálaljuk.
Pink.hu