HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Sütemények, édességek > Desszert: tiramisu másképp

t: 2849

Desszert: tiramisu másképp

Mandarinos tiramisu

Hozzávalók (8 adaghoz):

250 g tejszínes krémsajt
250 g tehéntúró
80 g porcukor
125 ml habtejszín
450 g mandarinkonzerv
200 g babapiskóta
3 evőkanál narancslikőr vagy rum
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

1. A krémsajtot, a túrót és a porcukrot egy tálban keverjük csomómentesre. A tejszínt verjük fel, adjuk a túrós krémhez, majd az egészet alaposan keverjük össze.

2. A mandarinszeleteket csepegtessük le, konzerv levét tegyük félre. A babapiskóta felét osszuk el egy téglalap alakú edény alján, és az egész réteget kenjük meg a krém 1/3-ával. Szórjuk rá a mandarinszeleteket, és simítsuk el rajtuk a krém 1/3-át.

3. Körülbelül 200 ml kompótlevet keverjünk össze a likőrrel vagy a rummal. Néhány percig áztassuk ebben a maradék piskótát, aztán egyenletesen osszuk el azokat a krémréteg tetején. Végül az egészet fedjük be a maradék krémmel.

Blikk Nők, 53. hét


4. A kész tiramisut éjszakára helyezzük a hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.

Másnap szórjuk meg a kakaóporral, és így tálaljuk.

Pink.hu

2010.01.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok