Hány személyre: 4 fő
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc
Ajánló: A felvágott szilvát áztassuk egy kevés rumba, vagy öntözzük meg rumaromával!
Hozzávalók:
* 1 kiskanál fahéj
* 1,5 kg szilva
* 1 db tojás
* 7-8 dkg vaj
* 1/4 liter tej
* 7-8 dkg cukor
* 4 dkg élesztő
* 1 csipet só
* 53 dkg liszt
* 7-8 dkg szórócukor
Elkészítés módja: A lisztet a sóval a tálba szórjuk. Az élesztőt 1 evőkanál cukorral elkeverve feloldjuk majd a maradék cukorral együtt a liszthez adjuk. A vajat megolvasztjuk és beleöntjük a tejet. A langyos keveréket a tojással együtt a lisztre öntjük. Ezt sima tésztává gyúrjuk és 20 percig állni hagyjuk. A szilvát megtisztitjuk és négyfelé vágjuk. Kimagozzuk és tésztát kinyújtjuk és vajjal kikent tepsibe tesszük. Rátesszük a szilvár, megszórjuk a fahéjjal és az 5 dkg cukorral és állni hagyjuk 15 percig. Aztán 175 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Pink.hu