HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Sütemények, édességek > Csokoládés-mandarinos muffin

t: 3970

Csokoládés-mandarinos muffin

Elkészítési idő: 1 óra

Ajánló: Ha nem találsz vegyes befőttet, elkészítheted csak mandarinból is.

Hozzávalók:

* 15 dkg étcsokoládé
* 1 doboz vegyes mandarin- és narancsbefőtt
* 35 dkg liszt
* 1 zacskó sütőpor
* 10 dkg cukor
* 1 csipet só
* 2 db tojás
* 8 evőkanál olaj
* 1 db apró mandarin (klementin)
* 12 db muffinpapír (sütésálló)



Elkészítés módja: 1. A csokoládét felaprítjuk. A befőttet lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk, majd apróra vágjuk a gyümölcsöket. A sütőport, a cukrot meg a sót a lisztbe vegyítjük. A tojásokat összekeverjük az olajjal meg a befőttlével, majd fakanállal gyorsan a lisztbe dolgozzuk. Végül beleforgatunk 10 dkg csokoládét, és hozzáadjuk a felaprított mandarint meg narancsot. 2. A tésztát elosztjuk a forma muffinpapírral kibélelt mélyedéseiben, és 175 fokon kb. 25 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. Közben a maradék csokoládét megolvasztjuk forró vízfürdőben, és rövid hűlés után a muffinok tetejére csorgatjuk. Tetejüket 1-1 mandarincikkel díszíthetjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Pink.hu

2009.12.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok