Hozzávalók (16 szelethez):
A tésztához:
4 db tojás
200 kristálycukor
50 ml forró víz
50 g étkezési keményítő
150 g liszt
A dzsemes töltelékhez:
2 csomag babapiskóta
4 db citrom
60 g sárgabarackdzsem
250 g vaj
A pudingos töltelékhez:
250 ml tej
1 tasak vaníliaízű pudingpor
250 g puha vaj
200 g porcukor
70 ml rum
A mázhoz:
200 g porcukor
1 evőkanál forró víz
1 db citrom leve
50 g étcsokoládé
50 g csokoládé
és 1 db citrom a díszítéshez
Elkészítése:
1.) A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjékből verjünk kemény habot. A sárgájukat keverjük habosra a forró vízzel és a cukorral, majd öntsük össze a kétféle masszát, szitáljuk bele a lisztet, és a keményítőt is adjuk hozzá. Végül az egészet keverjük csomómentesre, töltsük sütőformába, és süssük 180 fokon kb. 35-40 percig.
2.) A babapiskótát törjük össze, és keverjük össze a citromok levével és reszelt héjával. Ezután adjuk hozzá a dzsemet és a megolvasztott vajat is. Ha kihűlt a tészta, kenjük rá a citromos masszát.
3.) A tejet melegítsük fel, öntsük bele a pudingport, főzzük sűrű krémmé, aztán vegyük le a tűzről, és kevergessük addig, amíg ki nem hűl. Ekkor adjuk hozzá a puha vajat, a cukrot és a rumot is, kenjük a krémet a babpiskótás rétegre, és hagyjuk megdermedni.
4.) A mázhoz keverjük el a porcukrot a citromlével, valamint a vízzel, és vonjuk bele ezzel a süteményt. Az étcsokoládét olvasszuk meg, töltsük vékony csöves nyomózsákba, és rajzoljunk csíkokat a desszert tetejére. Ha ez is megdermedt, vágjuk kockákra a süteményt, és díszítsük csokoládé- és citromdarabokkal.
Pink.hu