HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Sütemények, édességek > Kávétorta egyszerűen és gyorsan

t: 2707

Kávétorta egyszerűen és gyorsan

Hozzávalók (4 személyre):
8 tojásfehérje, 28 dkg porcukor, 10 dkg mandula, 12 dkg rétesliszt, 8 tojássárgája, 14 dkg porcukor (a krémhez), 250 g habtejszín, 4 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 1 dl erős feketekávé, 1 csomag mandulaforgács, kávészemek
Fotó: archív


Elkészítése:
1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan hozzákeverjük a porrá őrölt mandulát, valamint a lisztet.
2. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőben, 170 °C-on sütjük 30 percig. A kihűlt piskótát vízszintesen három lapra vágjuk, majd rácsepegtetünk egy kevés feketekávét.
3. A krémhez a tojássárgájákat vízgőz fölött összekeverjük a tejszínnel, a liszttel és a cukorral. Sűrűre főzzük. A kihűlt masszához hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a maradék 100 ml-nyi kávét. A tortalapokat megtöltjük a kávékrémmel, majd a maradékkal bevonjuk a torta külsejét is. Az oldalát mandulaforgáccsal és kávészemekkel díszítjük.
Elkészítési idő: 60 perc

Pink.hu

2009.11.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok