HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Útravaló > Biztonságos tekerés Budapesten

t: 4016

Biztonságos tekerés Budapesten

Ezekkel a szavakkal indította útjára a Magyar Kerékpárosklub a Bebiciklizés nevet viselő kezdeményezést, melynek során a kevésbé gyakorlott bicikliseket rövid elméleti és gyakorlati oktatással hozzásegítik ahhoz, hogy több bátorsággal és legfőképpen biztonságosan, szabályosan közlekedjenek. A program ingyenes.

Miből áll a program?

Hétvégenként az egyik nap kora délutánján az Arany János utcai metró megállótól 2-2 gyakorlott túravezető klubtag 5 fős csoportokat vezet végig a belvárosban. A túraútvonalat úgy alakították ki, hogy több belvárosi kerületet érintve, egy kezdő biciklista számára legalapvetőbb kerékpáros közlekedési szituációkat bemutassa. Nem titkolt céljuk tudatosítani, hogy a biciklinek mint járműnek az úttesten a helye, ezért mutatják be, hogy a járdát a gyalogosoknak meghagyva, folyamatos odafigyeléssel és kis gyakorlással bárki biztonsággal tekerhet a forgalomban. Az út során a legfontosabb pontokon megállnak, amikor a túravezető elmagyarázza az odavonatkozó szabályokat és a résztvevőkkel átbeszélhetik a konkrét helyzeteket, személyes tapasztalataikat, a felmerülő kérdéseket. A program fejlődik és bővül további területi szervezetek bevonásával.


Időpontok
november 22.
december 13. (ezüstvasárnap)
január 10.
február 14.
14-16 óráig

A hűvös idő beálltával sem hagyják cserben a Bebiciklizni vágyó kerékpárosokat. Az időjárásra való tekintettel ritkítva a heti gyakoriságon, az ünnepek figyelembevételével alakították ki a következő időszakra tervezett Bebiciklizés-időpontokat.

Pink.hu

2009.11.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok