HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Sütemények, édességek > Cassata torta

t: 2728

Cassata torta

Hány személyre: 6 fő

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc


Hozzávalók:
4 db tojás
25 dkg cukor
8 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
2 dkg étkezési keményítő
5 dkg darált mandula
6 evőkanál meggylikőr
21 g színtelen zselatin
20 dkg kandírozott gyümölcs (pl. papaja, mangó, narancs)
25 dkg ricotta
8 evőkanál citromlé
500 g tejszín
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál csokoládéforgács


Elkészítés módja: 1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a tojássárgájákat, és rászitáljuk a sütőporral meg a keményítővel elvegyített lisztet. Végül hozzáadjuk a mandulát. Az alján sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 20-25 percig sütjük. 2. A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk. Az alsó lap köré karimát pattintunk. Mindkét lapot meglocsoljuk a likőrrel. A zselatint feloldjuk. A ricottát krémesre keverjük a maradék cukorral és a citromlével, majd beleforgatjuk a felaprított kandírozott gyümölcsöt. A feloldott zselatint a krémhez adjuk, és hűtőbe állítjuk. 3. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd a csokoládéforgácsokkal együtt a krémbe forgatjuk. A massza felét az alsó tortalapra simítjuk, befedjük a másodikkal, a tetejét megkenjük a maradékkal, és 1 órára hűtőbe állítjuk. Tetszés szerint díszítve kínáljuk.

Pink.hu

2009.10.14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok