HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Lélek > Egészségtippek a stressz legyőzésére

t: 5742

Egészségtippek a stressz legyőzésére

Selye János professzor szerint „a stressz az élet sava-borsa". Akkor vajon miért okoz annyi betegséget? Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan éljünk, nem árt, ha a szolgálatunkba állítjuk! Érdemes ezért néhány egyszerű tanácsot megfogadnunk! Ezek nagy részéről még többet megtudhatunk Ruediger Dahlke a Legjobb egészségtippjeim című könyvéből! Íme néhány jó tanács a Zuglói Természetgyógyászati Szolgáltató Kft. szakembereinek - dr. Beke Zsuzsanna fül-orrgégész szakorvos, akupunktőr természetgyógyász, Balázs Györgyi reflexológus természetgyógyász és Lantos Judit kineziológus - ajánlásával.


Víz

Testünk több mint kétharmad a vízből áll, nem csoda, hogy egyik legfontosabb táplálékunk is! Aki napi két liternél is több vizet fogyaszt el, már sokat tett egészségéért. Jó tudni, hogy folyadékrabló az alkohol és az édes üdítők is. Blikk-tipp: Oldjuk a stresszt vízzel! 1-2 pohár jéghideg vizet lassan kortyoljunk el, ez a szervezetet energetikailag is egyensúlyba hozza.

Gyümölcsök és zöldségek

A helyes táplálkozás erősíti ellenálló képességünket. Blikk-tipp: Mindig friss, érett, idénynek megfelelő gyümölcsöt, illetve teljes kiőrlésű és csíráztatott gabonákat fogyaszszunk. Fontosak a flavonoidok, mivel az immunrendszert egyensúlyba hozzák.

Alvás

Védelmet nyújt szervezetünknek a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás. Elengedhetetlen feltétele a nyugodt, jó levegőjű szoba. Az ágy matraca ne legyen túl puha, se túlságosan kemény. Kerüljük a nehéz, súlyos takarókat.

Lazító technikák

Tanuljunk meg minél több pihentető gyakorlatot.

Blikk-tipp: Üljünk vagy feküdjünk le egy csendes helyen. Takarózzunk be, hallgassunk kellemes zenét vagy épp a természet hangjait a szabadban - vízcsobogás, madárének, tücsökciripelés -, miközben a saját légzésünkre fi gyelünk. Be-ki légzés közben lazítsuk el az izmainkat. Ha ilyen „belső csendben" pihenünk, akár 20 perc is elegendő ahhoz, hogy új erőt nyerjünk.

Mozgás

Jóleső és rendszeres testmozgásra szükségünk van. Ha feladat elé állítjuk testünket, azzal támogatjuk működését, de ugyanez igaz szellemünkre is!

Nevetés

Amilyen gyakran csak tehetjük, mosolyogjunk, hiszen a hosszú és egészséges élet titka a derűs szív! A humor pedig megvéd a búskomorságtól, életörömet ad.

Hosszú légzés

Véd a feszültség ellen, és bizalommal tölt el. Tanulható!

Blikk-tipp: A sóhajtás is feszültségoldó, akár a hasi, rekeszizom vagy teljes légzés, amelyek jógatanfolyamon elsajátíthatók.

Védekezés a depresszió ellen

Jó tudni, hogy a megoldatlan lelki konf liktusok és a hamis, belsőleg elutasított egyezségek energiarablók.

Blikk-tipp: Segíthetnek az alternatív gyógymódok szakemberei: kineziológus, refl exológus, akupunktőr, masszőr. Agytréninggel és Bach-virágterápiával is megtalálhatjuk a megoldást belső harcainkra.

Új célok

Az unalom ellen ugyanúgy védekeznünk kell, mint a túlterheltség ellen. Ha találunk egy fontos célt, boldogtalanságunknak is búcsút inthetünk. Ennek eléréséhez rengeteg, kis célon keresztül vezet az út.

Blikk

2009.10.07

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok