HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Ázsia > Szálloda lesz Noé bárkája

t: 4848

Szálloda lesz Noé bárkája

Megépítette eredeti méretben Noé bárkáját egy hongkongi milliárdos testvértrió. A legújabb kori bárka nem állatok megmentésére készült, hanem szállodaként fog üzemelni.

Természetesen a név kötelez, ezért az üzletemberek 67 állatpárt is elhelyeztetnek a szálloda környezetében, de ezek csupán üvegszálas másolatok lesznek.

A Kwok testvérek a luxushotel bárkát mintegy 17 évvel ezelőtt álmodták meg, de a megvalósításra csak most került sor. A 137 méter hosszúra épített hotel névadójával ellentétben nem fából, hanem betonból és üvegszálból készült. A szálloda mellett lesz benne étterem, kiállító terem és múzeum is. A tervezők egy állandó szivárványt szerettek volna építeni a bejárathoz, de az állandó fénytörést a jelenlegi technikai ismeretekkel nem sikerült megvalósítani.

Thomas Kwok, az ötletgazda korábban is nyúlt már a vallás irányába, amikor egy irodaépület 75. emeletén építtetett templomot. A szállodabárka Hongkong egyik kikötőben található, így mind a víz, mind a szárazföld felől várja a vendégeit.

A tulajdonosoknak a világban uralkodó gazdasági válság miatt vannak pénzügyi kételyeik, de úgy vélik, hogy a válságot is úgy fogják túlélni, mint Noé bárkája a bibliai vízözönt.

blikk.hu

2009.05.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok